POČELE PRIPREME VATERPOLISTA ZA SP

Hrvatska vaterpolo reprezentacija, koja je prije sedam dana Europskom prvenstvo u slovenskom Kranju osvojila srebrnu medalju, okupila se večeras u Splitu na pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje će se od 12. do 27. srpnja održati u Barceloni. L

Split, domaćin prvog dijela priprema u ovom ciklusu, priredio je večeras u vili Dalmaciji druženje posvećeno kranjskom srebru. Vaterpolo reprezentativce i stručno vodstvo pozdravili su župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić i splitski dogradonačelnik Željko Sikirica, koji su im uručili i prigodne poklone.

Na samom početku predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Nikola Grabić kazao je kako je siguran da bi večeras slavili zlato da nismo igrali u onakvim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik vaterpolo reprezentacije Zoran Roje zahvalio se na čestitkama kazavši kako je pred reprezentacijom nova akcija i velike obaveze te obećao u ime stručnog vodstva da će zajedno sa igračima pokušati i u Barceloni ostvariti dobar rezultat. Kapetan reprezentacije Samir Barač istaknuo je kako je svim igračima drago što su ovu vaterpolo euforiju zbog srebrne medalje prenijeli na cjelokupan hrvatski narod, izrazivši nadu da ćemo svi biti uz njih i na Svjetskom prvenstvu.

Izbornik Zoran Roje na pripremama u Splitu koje će trajati do 29. lipnja ima na raspolaganju 19 igrača: Vićana, Volarevića, Kačića, Pavića, Šimenca, Štritofa, Burića, Milakovića, Hinića, Smodlaku, Premuša, Pavlovića, Vranješa, Frankovića, Zubčića, Fatovića, Barača, Đogaša i Kobeščaka.

Izostao je jedino Hrvoje Herceg, a novo ime na popisu reprezentativaca je Ivan Milaković branič Mladosti. Reprezentativci ovog puta neće trenirati pod krovom Poljudskog plivališta gdje su obavili prvi dio priprema uoči Europskog prvenstva, već će na otvorenom Jadranovom bazenu na Zvončacu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara