Početak paklenog ritma: Hrvatska taekwondo reprezentacija u Meksiku se sprema za US Open

Foto: AFP

HRVATSKA taekwondo reprezentacija otputovala je Meksiko gdje će se spremati za US Open, uz Pariz najjačem svjetskom turniru u olimpijskim kategorijama. Nažalost, zbog nove povrede koljena, pete u posljednjih nekoliko godina na put neće Petra Matijašević, treći član splitskog Marjana.

U muškoj konkurenciji prednost u odnosu na ostale trebali bi dobiti svjetski prvak Filip Grgić i brončani sa posljednjeg prvenstva Europe Stipe Jarloni, iako svoju priliku sa strane vreba Vedran Golec. Kod djevojaka Sandra Šarić i Petra Matijašević muku muče sa povredama i oporavcima, tako da je u ovom trenutku Hrvatska na tri ekstra jaka imena. Lucija Zaninović je u svojoj kategoriji dominantna posljednje dvije godine, a Ana Zaninović i Martina Zubčić će se na US Openu boriti u istoj olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otežavajuća okolnost mi je dizanje kilograma jer moram postepeno podignuti kilograme, raditi kvalitetno na mišićnoj masi i paziti pri tome da ne izgubim na eksplozivnosti. Sve se radi po stručnom programu i ne bude li problema sa zdravljem vjerujem da neće biti nikakvih problema sa prilagodbom na novu kategoriju. Moj jedini cilj su pobjede bez previše razmišljanja o protivnicama", rekla je AnaZaninović uoči polaska za Meksiko.

"Na meni je da potvrdim kvalitetu i rezultate iz prošle godine jer od slave se ne živi. U vojsci sam naučila još puno toga i sad sam puno opasnija nego prije. Vjerujem da ću svojim radom izboriti povjerenje izbornice, ali daleko je još odluka tko će na svjetske kvalifikacije. Ovo je tek početak paklenog ritma jer sljedećih nekoliko mjeseci nema pauze", dodala je Lucija Zaninović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara