Počinje Hajdukov lov na trofeje

HAJDUK je ovih dana pod velikim pritiskom. Naime, u sljedećih pet dana Splićani će ili pokupiti svu slavu ili razočarati svoje navijače. Dvije utakmice koje ih očekuju mogle bi im donijeti čak dva trofeja – Rabuzinovo sunce za Kup i pokal za naslov prvaka.

Prvi na "meniju" bit će Riječani, koji nakon prve finalne kup utakmice na Kantridi imaju prednost 2:1, iako gol u gostima Hajduku mnogo znači. Igor Štimac najavljuje da će "izbrisati" Rijeku, a skromni Riječani ne pretjeraju sa izjavama već se koncentriraju na utakmicu, u kojoj im je glavni cilj zabiti gol.

Štimčeva momčad nalaze se u karanteni u Tučepima, gdje u miru pokušavaju "ohladiti glave" i potpuno se koncentrirati na prvu krucijalnu utakmicu ove sezone.

Trener Hajduka za Večernji list svoje "prijetnje“ Rijeci ovako komentira: "Njihovo je pravo da se ljute. Neću ih ja izbrisati, očekujem da to učine moji igrači. To je više figurativno rečeno. Pitanje je tko će naći više snage, motiv nije sporan. Rijeka se osvježavala, mi na žalost nismo mogli, jer smo vodili bitku u Zaprešiću. Eto, prvi je zadatak ispunjen, sada je drugi na redu. Stanje je u momčadi odlično, čak sam i trening morao skratiti, jer su se previše razletjeli. Svjesni su koliko im ta utakmica znači. Jasno je da očekujem trofej. Igramo pred svojom publikom, kojoj smo proljetos ostali dužni. Sada imamo pravu priliku odužiti se navijačima.“

Sastav "Bilih“ Štimac nije želio precizirati: "Vidjet ću još, Vejić je normalno trenirao, moguće je da se pojavi u momčadi. Imamo mnogo načetih igrača, posebno u obrani, pa moram kalkulirati. Uz Vejića, probleme imaju Đolonga, Vučko, Hrman, Rukavina i Žilić.“

Pričekajmo sutrašnji dvoboj pod "dirigentskom palicom" suca Strahonje i vidjeti kako će Štimac postaviti momčad u lovu na svoj prvi trenerski trofej.

Na novinarsko pitanje čemu će se posvetiti nakon završetka sezone, Štimac je odgovorio: "Balun je moj život, ovako ili onako. Uvijek sam govorio da neću žuriti, ali nikada ne znate što vam donosi sutra. Sada nisam imao vremena za kvalitetnu pripremu, samo sam upao u žrvanj i ostaje mi žal što nisam svoje ideje mogao provesti na pripremama.“

O drugoj finalnoj utakmici Hajduka kratko smo popričali sa sportskim direktorom Hajduka Fredijem Fiorentinijem koji u razgovoru za Index nije želio prognozirati rezultat utakmice, ali je izrazio uvjerenje da će Hajduk u srijedu osvojiti svoj prvi ovogodišnji trofej.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara