Počinju završna državna športska natjecanja osnovnoškolaca

U ROVINJU će u ponedjeljak, 12. svibnja započeti završna natjecanja osnovnoškolaca u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, streljaštvu, atletici, tenisu, gimnastici, plivanju i šahu.

Na natjecanjima će sudjelovati više od 1100 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Natjecanja će se održavati u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Tjelesne aktivnosti kao dio zdravog načina života mladih potiču se i razvijaju još u školskoj dobi.

Tijekom natjecanja u sklopu Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola - Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha 2003., od 12. do 14. svibnja, više od 80 osnovnoškolskih športskih klubova nadmetat će se u jedanaest disciplina za dječake (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah) i deset disciplina za djevojčice (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah).

U sklopu popularizacije športa u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo prosvjete i športa u suradnji s Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. organizira Državno prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Tjelesne aktivnosti mladih stvaraju nove vrijednosti u njihovu slobodnom vremenu i navike redovitog vježbanja te pridonose očuvanju i unapređenju njihova zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Športske školske aktivnosti dio su programa Ministarstva prosvjete i športa koje se tim projektom žele još više afirmirati u javnosti kako bi se što veći broj mladih u Hrvatskoj uključio u školske športske klubove.

Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., u sklopu globalnog Olimpijskog programa za mlade, među prvima pridružuje hrvatske osnovnoškolce i srednjoškolce vršnjacima u Velikoj Britaniji i Francuskoj gdje se taj program aktivno provodi.

Cilj je Olimpijskog programa za mlade Coca-Cola kompanije poticanje mladih na aktivan i zdrav život.

Svečano otvorenje Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih škola - Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha 2003. počet će u ponedjeljak 12. svibnja 2003. u 20.30 sati na glavnom rovinjskom trgu.

Više informacija o projektu možete naći na internetskoj stranici: http://www.prosvjeta.hinet.hr/mips/aktualno/cola/.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara