Podnesena kaznena prijava protiv suca povezanog s hrvatskom mafijom

Podnesena kaznena prijava protiv suca povezanog s hrvatskom mafijom

NJEMAČKI nogometni savez (DFB) podnio je u srijedu kaznenu prijavu tužiteljstvu u Berlinu protiv nogometnog suca Roberta Hoyzera, kojeg se sumnjiči da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio.

Njemački nogomet potresa veliki skandal s namještanjem utakmica, a najspominjanija osoba je 25-godišnji sudac Robert Hoyzer. Njega se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio.

U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a, odigran u kolovozu prošle godine, a kojeg je dobio Paderborn sa 4-2 nakon što su mu dosuđena dva sumnjiva 11-erca.

Njemački list "Bild" navodi kako su osobe koje su se kladile na ishod susreta između Paderborna i HSV-a zaradile milijun i 200.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, magazin "Stern" objavio je kako je sudac Hoyzer navodno imao redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu. Sudac Hoyzer, pak, odlučno odbacuje sve optužbe o namještanju rezultata.

U njemačkoj javnosti ovaj se skandal uspoređuje s velikom aferom koja je izbila u sezoni 1970/1971., kada je otkriveno namještanje rezultata u utakmicama momčadi koje su se borile za opstanak.

Osim Nogometnog saveza (DFB), u akciju raščišćavanja situacije u najpopularnijem sportu uključila se i Njemačka nogometna liga (DFL).

Ona je najavila potpisivanje ugovora s tvrtkom "Betradar", koja nadgleda klađenje na nogometnim utakmicama u Njemačkoj od prve do četvrte lige te opskrbljuje kladionice s informacijama o okladama koje pobuđuju sumnju. "Betradar" djeluje u 170 zemalja u svijetu.

Za regularnost ligaških natjecanja u Njemačkoj odgovornost dijele Nogometni savez (DFB) i Nogometna liga (DFL). DFB je zadužen za treću i četvrtu ligu, a DFL za prvu i drugu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara