Pogledajte dobrodošlicu navijača Flamenga na Ronaldinhovoj premijeri

Foto: AFP

"DOBRODOŠAO R10", pisalo je na golemom transparentu koji je Ronaldinha Gaucha dočekao prilikom njegova premijernog nastupa za Flamengo.

Torcida, navijačka skupina kluba iz Rio de Janeira, je na tribinama stadiona Enganhao, koji je domaćin svim najvećim nogometnim priredbama u Riju otkad se renovira legendarna Maracana, priredila i prigodnu koreografiju.

Pred 40 tisuća razdraganih carioca debitirao je nekad najbolji svjetski nogometaš, koji je iz Milana za tri milijuna eura prešao u još jedan crveno-crni klub.

Flamengo je u dvoboju petog kola Carioca prvenstva pobijedio Novu Iguacu 1:0, a Ronaldinho je, ne odveć zapaženo, odigrao svih devedeset minuta. Nadišlo je to očekivanja brazilske javnosti, s obzirom na činjenicu da Brazilac nije sasvim spreman. Ostavši na terenu do kraja utakmice dokazao je još jednom prilikom da najviše od svega mrzi - biti mijenjan.

"Nakon dugog perioda bez nogometa, moram pronaći ritam i prilagoditi se suigračima s kojima nikad prije nisam igrao. Zasad im mogu zahvaliti što su me dočekali raširenih ruku, baš kao i ovi veličanstveni navijači" rekao je nakon utakmice reporterima Brazilac podcrtavši:

"Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu."

Bio je to Ronaldinhov prvi nastup u brazilskome klupskom nogometu nakon deset godina. Igrao je prije samo za matični Gremio iz Porto Alegrea, iz kojeg je 2001. godine prešao u PSG.

Namjera mu je nogometno se preporoditi u Brazilu i spreman dočekati nastup na Svjetskom prvenstvu koje Brazilci organiziraju 2014. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara