Pogledajte dramatičan početak Četiri skakaonice: Schlierenzauer letio 137.5, Hilde teško pao

Foto: AFP

GREGOR SCHLIERENZAUER pobjedio je na prvoj od četiri skakaonice Novogodišnje turneje skijaša-skakača. Austrijanac je u Obersdorfu slavio zahvaljujući fanastičnom skoku od 137.5 metara u drugoj seriji.

Natjecanje je obilježio gusti snijeg i na trenutke dosta jaki vjetar, što je uzrokovalo poništavanje prve serije koja je prekinuta nakon slabih skokova Morgensterna i Schlierenzauera. Natjecanje prve od četiri skakaonice nastavljeno je za 30-ak minuta kada su i vremenski uvjeti postali povoljniji.

U ponovljenoj prvoj seriji i Morgenstern i Schlierenzauer su zabilježili vrlo dobre skokove, ali je onaj najbolji izveo treći Austrijanac Andreas Kofler, trenutno vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Kofler je preskočio Schlierenzauera za 0.4 boda uoči početka druge serije.

Tijekom prve serije čak se govorilo i o otkazivanju druge serije zbog straha od novih problema s vremenom, ali su organizatori ipak na kraju dali zeleno svjetlo nastavku natjecanja.

Osim već spomenutog skoka Schlierenzauera drugu seriju je obilježio težak pad Toma Hildea. Norvežanin se prilikom doskoka previše nagnuo prema naprijed što je uzrokovalo razdvajanje skija i gubitak ravnoteže. Hilde je pao na rame, nakon čega je glavom udario u pod i otklizao ostatak puta licem okrenutim prema snijegu. Liječnička ekipa odmah je pristigla, smjestila ga na nosila, izolirala vrat i odnijela ga sa staze. Dobar znak je što je Hilde prilikom odlaska samostalno i svjesno mahnuo navijačima "govoreći" da je u redu.

Nakon kratke stanke uslijedio je nastavak natjecanja i spomenuti "monstruozni" skok Schlierenzauera. Austrijanac je kao pretposljednji skakač, drugi iz prve serije, skočio 137.5 metara što je očito stavilo veliki pritisak na sunarodnjaka Koflera. On je skokom od 133.5 metra, ali lošim doskokom, u konačnici zaostao za velikih 18.1 bodova za sunarodnjakom Schlierenzauerom. Treći je skokom od 128.5 metara u drugoj seriji završio treći Austrijanac Morgenstern.

Turneja sada seli u Garmisch-Partenkirchen gdje će se prvog dana 2012. godine održati drugo natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novogodišnja turneja četiri skakaonice, Obersdorf:

1. Gregor Schlierenzauer (Aut) 283.3

2. Andreas Kofler (Aut) 265.2

3. Thomas Morgenstern (Aut) 264.3

4. Severin Freund (Njem) 264

5. Daiki Ito (Jap) 262.7

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara