Pogledajte kako se slavilo u Hrvatskoj: Mlaka igra kao razlog za koju pivu više

NAVIJAČKU euforiju u Zagrebu narušili su huligani koji su zapalili dva automobila, međutim to nije omelo ostale Zagrepčane da civilizirano uživaju u nogometu.

Na glavnom zagrebačkom trgu građane su zabavljali Nered i Marijan Petreković, mahalo se zastavicama, pilo se pivo, a neki od navijača nisu propustili ni okupati se u Manduševcu.

Hrvatska reprezentacija, iako uz mlaku igru, povela je protiv Austrijanaca s jednim golom, što je Hrvatima diljem zemlje bilo dovoljnim razlogom za koju pivu više (kako se slavilo u najvećim hrvatskim gradovima možete pogledati u galeriji fotografija).

Osim huligana koji su bengalkama zapalili dva automobila, atmosferu je narušila i spoznaja da će HTV tijekom prvenstva gledatelje očito zabavljati jeftinim programom (studio prepun djece navijača koji u hrtić-hitić stilu mašu zastavicama plus atraktivne voditeljice s napamet naučenim najavama) i premijerskim pogledima na igru reprezentativaca.

Veseliti se Hrvati mogu i tomu što su hrvatski navijači u susjednoj Austriji ovaj put pobrali najbolje kritike u stranim medijima u kategoriji koja im inače nije sklona - lijepo ponašanje. Hrvati u Beču prikazani su kao veseljaci koji prolazeći kroz grad pjevaju, kliču i vesele se - bez fizičkog nasilja i neprimjerenog ponašanja. Nešto lošije prošli su navijači u Klagenfurtu, gdje je već u noći sa subote na nedjelju, uoči utakmice Njemačka - Poljska, uhićeno njih sedamnaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistike zasad ne idu u prilog prvenstveno Nijemcima, kojih je stotinjak privedeno u nedjelju navečer u Klagenfurtu - iz preventivnih mjera, ali i zbog izvikivanja nacističkih slogana.

> Kockasti desant na Beč, navijači u Austriju stižu bez problema

> Huligani bengalkama zapalili dva automobila

> HRT-ovci samo nižu skandale: Koga briga što Sanader misli o nogometu?!

K.C.
Video: Tomislav Brdjanović
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara