POI: Hrvatski paraolimpijci u posjeti Akropli

HRVATSKI sportaši, koji će od 17. do 28. rujna sudjelovati na XII. paraolimpijskim igrama posjetili su danas srce antikne Atene Akropolu.

Atena, grad domacin Paraolimpijskih Igara, potrudio se otvoriti vrata svojih najljepših spomenika kulture i osobama s invaliditetom. Ugradnjom posebne rampe i lifta, osobama u invalidskim kolicima omogućen je uspon na vrh Akropole, i razgledavanje Parthenona, muzeja i ostalih spomenika u sklopu kompleksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski paraolimpijci iskoristili su ponuđenu mogućnost i medju prvim reprezentacijama, organizirano posjetili Akropolu.

Danas je, nakon malog "lutanja" i dvodnevnog kašnjenja, u paraolimpijsko selo stigla i kargo pošiljka sa sportskom, opremom (trkačim kolicima).

Po riječima šefa naše Misije Ticijana Komparića još nedostaje dio opreme za strijelca Blaža Beljana, koja je izgubljena prilikom transporta opreme iz Atenske zračne luke i zgrade Hrvatske misije u paraolimpijskom selu, ali članovi Hrvatske misije, zajedno s domaćinima rade na tome da se pronađje i taj dio opreme koji nedostaje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara