POI: ISTE NAGRADE PARAOLIMPIJCIMA KAO I OLIMPIJCIMA

Želim vam puno uspjeha na XIII. paraolimpijskim igrama u Ateni, ali vi ste unaprijed svi pobjednici jer nije bilo lako izboriti plasman na Paraolimpijske igre na koje će putovati 17 hrvatskih športaša invalida", rekla je danas, primajući paraolimpijsku reprezentaciju, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Potpredsjednica Kosor naglasila je da je Vlada, nakon izuzetnog uspjeha naših športaša u Ateni, odlučila povisiti nagrade za sve nositelje odličja, te da će iste takve nagrade dobiti i paraolimpijci koji jednako predstavljaju našu zemlju kao i zdravi športaši.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza invalida Ratko Kovačić zahvalio je Jadranki Kosor na dosadašnjoj pomoći koju je uvijek pružala sportašima invalidima, te ju je pozvao na Paraolimpijske igre, koje će se od 17. do 28. rujna održati na istim terenima na kojima su prošloga mjeseca održana natjecanja XXVIII. olimpijade.

U Ateni će nastupiti 4000 sportaša iz 135 država, a među njima i 17 hrvatskih koji će se natjecati u atletici, stolnom tenisu, plivanju, dresurnom jahanju i streljaštvu.

Hrvatski paraolimpijci otputovat će u Atenu u petak, 10. rujna, a na raspolaganju će im biti i Hrvatska kuća, koju je Slavko Šimunović ustupio i olimpijskoj reprezentaciji, a taj ugledni poslovni čovjek koji živi u Ateni bit će i ataše hrvatske paraolimpijske reprezentacije.

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara