POI: Mihovil Španja nosi hrvatsku zastavu na otvaranju

HRVATSKU zastavu na otvaranju XII ljetnih paraolimpijskih igara u Ateni nosit će plivač Mihovil Španja.

"S oobzirom da su mi ovo druge Igre, te da imam samo 20 godina, za mene je velika čast, a ujedno i velika odgovornost što mi je povjereno nositi zastavu na otvaranju. Izvrsno se osjećam prije početka natjecanja, te sa zadovoljstvo očekujem početak", rekao je Španja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Dubrovčanin u grčku prijestolnicu stigao je s trećim prijavljenim rezultatom na 100 metara leđnim načinom, a na Igrama će se nadmetati i u utrkama na 200 mješovito i 400 slobodno. Španja je na posljednjim POI u Sydneyu prije četiri godine ostao korak do odličja. Na 400 slobodno i na 100 leđno bio je peti. Međutim, dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu plivača s invaliditetom održanom u Argentini osvojio je srebrnu medalju na 100 leđno, dok je na 400 slobodno osvojio broncu.

"Moj cilj je otplivati svoje najbolje rezultate u disciplinama u kojima ću nastupiti. Tijekom priprema sam učinio sve kako bih u tome uspio, ali ne znam hoće li to biti dovoljno za neku od medalja. Naravno da sanjam olimpijsko odličje, ali ne bih želio ništa prognozirati. Ovdje je stiglo 560 plivača i svi su oni vjerojatno kako i ja maksimalno spremni", kazao je Španja, koji boluje od polyo myelitisa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara