Poklepović: Prehrabro sam ušao u posao, naša igra ne ulijeva optimizam

Poklepović: Prehrabro sam ušao u posao, naša igra ne ulijeva optimizam

Tekst: M.M.
Foto: Cropix

NOVI trener Hajduka Stanko Poklepović na jutrošnjoj je press konferenciji istaknuo kako je razočaran izvedbom svojih igrača u utakmici protiv Željezničara.

"Dojam nije ni blizu mojih očekivanja. Imao sam sve pozitivne informacije o radu na pripremama, o formi pojedinaca i grupe. Međutim, mi nismo igrali nogomet. Naše šanse su bile proizvod slučajnosti, a ne rada i kombinacija. Ovakva utakmica ne ostavlja optimizam. Možda sam prehrabro ušao u posao", rekao je Poklepović.

"Npr., na desnoj strani Tomasov i Rubil, na lijevoj Anas i Strinić, a u sredini Skoko i Andrić. Ključni igrači za gradnju igre nisu bili na željenoj razini. Mi smo imali samo četiri igrača u napadu. Svi posjeduju kvalitetu, ali igra nije funkcionirala. Igračima ću u ponedjeljak na sastanku reći sve što mislim, ali imam osjećaj da nije bilo kompatibilnosti među njima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklepović je potom ponudio opservaciju zašto Hajduk nije izgledao dobro na Poljudu...

"U Španjolskoj su se igrale utakmice s jačim suparnicima, ali svi su željeli igrati nogomet. Na Poljudu smo prošle subote imali Željezničar koji se tvrdo zatvorio. Takve protivnike ćemo dobivati i tijekom proljetne polusezone, jer Hajduk je momčad koja izaziva respekt, u Hrvatskoj svi žele defenzivno igrati protiv nas. Zato moramo pronaći igru za te zatvorene formacije, jer ovo što je bilo protiv Željezničara, to je pristup kojem će pribjeći većina naših protivnika u proljeće."

"Želim poručiti kako nitko neće imati popust u dobivanju dresa prvotimca. Svaki igrač iz prvog sastava imat će svoju alternaciju i ako, na primjer, Anas nije u formi, igrat će njegova alternacija. Što se tiče napadača, sve momčadi u svijetu danas većinom igraju s jednom klasičnom "špicom". Trebamo mnogo raditi na izboru napadača i pritom imati na umu najvažniji klupski cilj, a to je rezultat. Osim toga, moramo napraviti iskorak s našim mladim napadačima. Mi moramo podići atraktivnost igre, a to nije više kao nekada, kada se gledala atraktivnost poteza. Danas je atraktivnost igre u brzini", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara