Pokrivač: Da bi me Bilić primijetio, morao sam u Dinamo ili Hajduk

DARIJO JERTEC i Nikola Pokrivač, dvojica bivših igrača Varteksa, a od danas i službeno igrači Dinama, nakon svečanog predstavljanja u maksimirskom Plavom salonu u razgovoru s novinarima otkrili su zašto su između ponuda Dinama i Hajduka odabrali onu zagrebačkog kluba, ali i što očekuju u nastavku karijere.

Prije samo tjedan-dva činilo se da Dinamov lov na 21-godišnjeg Jerteca neće pozitivno završiti. Želio ga je i Hajduk, a dok je mladi Varaždinac bio na probi u francuskom Le Mansu, čak je i Zdravko Mamić priznao kako sumnja da će Jertec igrati za "Modre".

Ipak, Jertec je danas, uz pet drugih igrača, službeno predstavljen javnosti kao jedan od onih na koje će u Maksimirskoj 128 računati u budućnosti, a uvjeren je da je donio dobru odluku: "Jako sam sretan što sam završio u Dinamu. Ispunila mi se želja i svjestan sam da sam došao u veliki klub. Na meni je da dokažem da se Dinamo nije prevario".

"Cijela je ta priča trajala dosta dugo, možda i predugo. Bilo je i malo pritiska, no mislim da to nije utjecalo na mene i da nisam pogriješio kad sam odlučio za Dinamo.", dodaje Jertec.

"Dinamo je bio logičan izbor. To je velik klub koji zadovoljava moje ambicije, koji trpi samo prvo mjesto i nadam se da ćemo uspjeti to i ostvariti. Dat ću sve od sebe da uđem među prvih jedanaest.", rekao je novi Dinamov igrač.

Na pitanje kako će Varaždnici reagirati na njegov prelazak u Dinamo, Jertec odgovara kako su oni, nakon Varteksa, najviše priklonjeni Dinamu te da je većini drago što je, od nekoliko ponuda koje je imao, odabrao baš taj klub.

Pokrivač: Da bih došao do izbornika, trebao sam u Dinamo ili Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi igrač koji će narančasti Varteksov dres zamijeniti plavim Dinamovim je Nikola Pokrivač, također 21-godišnjak. Kako sam kaže, Pokrivač može igrati lijevog veznog, ali i nekoliko pozicija u obrani, a iako priznaje da neće biti lako, vjeruje da će se uspjeti izboriti za mjesto u prvoj postavi "Modrih".

I njemu je, otkriva Pokrivač, prva ponuda stigla iz Splita: "Prvo se javio Hajduk, ali iz Hajduka me nitko nije osobno kontaktirao, tako da je presudni faktor bio Dinamov trener Branko Ivanković. Njegov poziv jednostavno nisam mogao odbiti".

Svjestan je i što se u Dinamu očekuje: "U Varteksu nije bilo imperativa pobjede, a u Dinamu se zna da igra samo pobjeda. Ne bojim se tog pritiska, da se toga bojim ne bih ni dolazio tu".

Na pitanje je li mu Dinamo samo privremena postaja, kratkoročno rješenje dok ne dođe bolja, inozemna ponuda, Pokrivač odgovara kako planira u hrvatskoj ligi ostati još dvije do tri godine, ali da mu je konačni cilj, kao i svakom hrvatskom nogometašu, otići u neku od jačih inozemnih liga.

Velike ambicije, osim u klupskom, Pokrivač ne skriva niti u pogledu reprezentacije. Osim trenera Ivankovića i blizine Zagreba Varaždinu, motiv za dolazak u Dinamo bio je i veća mogućnost nastupa u reprezentaciji.

"Jedan od glavnih razloga mog dolaska u Dinamo bila je reprezentacija. Da bih došao do izbornika trebao sam ići u Dinamo ili Hajduk, a izabrao sam Dinamo", zaključio je Pokrivač.

Tekst i foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara