Policija: Derbi Dinama i Hajduka utakmica visokog sigurnosnog rizika

NEDJELJNI derbi zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo i splitskog Hajduka u zagrebačkoj policiji ocjenjuju utakmicom visokog sigurnosnog rizika i stoga najavljuju "energične mjere" za sprječavanje izgreda.

Policija će poduzeti energične mjere za sprječavanje svakog oblika narušavanja javnog reda i mira, uništavanja i oštećivanja privatne i gradske imovine te sukoba navijačkih skupina ili pojedinaca, rečeno je danas u zagrebačkoj policiji.

Stadion i šire područje oko stadiona policija će snimati, a pojačat će se nadzor u sredstvima javnog prijevoza.

Na stadion se neće moći unijeti predmeti kojima se mogu nanijeti ozlijede, pa tako, među ostalim, u slučaju kiše gledatelji neće moći ući s kišobranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U suradnji s organizatorima utakmice, gradskim službama i drugim policijskim upravama, poduzet ćemo niz preventivnih mjera kako bismo spriječili vandalizam i sukobe, a gostima i mirnim navijačima omogućili uživanje u sportskom nadmetanju, kažu u zagrebačkoj policiji.

Od navijača policija traži da se prije, tijekom i poslije utakmice dolično ponašaju te da svojim postupcima ne ugrožavaju svoju i sigurnost drugih građana. Građane, pak, moli da dojave svako narušavanje javnog reda i mira ili oštećivanje imovine.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec kazao je da je policija održala više sastanaka s organizatorima utakmice i predstavnicima navijačkih skupina "Bad Blue Boys" i "Torcidom" na kojima im je poručila da neće tolerirati nikakve izgrede.

Po njegovim riječima, predstavnici navijačkih skupina obećali su korektno navijanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara