Policija očekuje tri tisuće slovenskih navijača na utakmici Hrvatske i Slovenije

NA NOGOMETNOJ utakmici reprezentacija Hrvatske i Slovenije, koja će se u subotu poslijepodne odigrati na zagrebačkom Maksimiru, policija očekuje oko 30 tisuća navijača, među kojima i tri tisuće gostujućih.

Kao i svaku međunarodnu utakmicu policija i ovaj susret smatra događajem visokog sigurnosnog rizika, pa će se poduzeti i opsežnije mjere osiguranja, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Prema odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policija će zabraniti ulazak na stadion svakom navijaču koji će remetiti javni red i mir ili za kojega ocijeni da bi mogao izazivati nerede.

To se u prvom redu odnosi na alkoholizirane i agresivne osobe koje će se zadržati u policijskim postajama.

Pojačane sigurnosne mjere primjenjivat će se i na gostujuće navijače, pa će policija već na graničnim prijelazima vraćati alkoholizirane navijače ili one koji do Hrvatske dođu bez ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako samo jedan navijač u autobusu bude alkoholiziran cijelu grupu ćemo vratit nazad", kazao je načelnik Sektora policije zagrebačke PU Goran Burušić. Dodao je da će ista pravila vrijediti i za hrvatske navijače koji će organizirano dolaziti u Zagreb.

Slovenskim navijačima poručio je da na graničnim prijelazima budu do 12,30 sati, kako bi imali dovoljno vremena za obavljanje "graničnih formalnosti" i dolazak do Zagreba pod policijskom pratnjom.

Ulazi stadiona otvorit će se već u 15 sati, dva i pol sata prije početka utakmice, a policija neće dozvoliti unošenje pirotehnike, alkohola, transparenata uvredljivog sadržaja, te predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda.

Prošlogodišnju prijateljsku utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Zagrebu, na kojoj je bilo oko osam tisuća gledatelja, od kojih 2.500 slovenskih navijača, obilježili su navijački neredi. Tada su ozlijeđena desetorica navijača, od kojih osmorica slovenskih, tri policajca, uhićeno je šest slovenskih i 14 domaćih navijača, a oštećena su dva autobusa i 29 osobnih automobila slovenskih oznaka, te jedan mađarskog veleposlanstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara