Poljaci: Nismo u stanju organizirati Euro 2012.

MICHAEL PLATINI, predsjednik Uefe, poručio je zemljama domaćinima EP-a 2012., godine da nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj moraju iskazati mogućnost da zacrtene planove organizacije isposluju do kraja i prema prvotnom dogovoru. No, čini se da stvari u Poljskoj i Ukrajini i dalje ne funkcioniraju kako treba. Nije zanemariva činjenica da na krah poljsko-ukrajinske organizacije strpljivo čekaju Španjolci čija je infrastruktura spremna za održavanje velike nogometne predstave.

Poljacima čak ni ankete domaćeg stanovništva ne idu u korist. Sa sličnim problemom su se uoči Eura 2008. susreli i Austrijanci.

Anketa provedena među poljskim stanovništvom jasno ukazuje kako su prilično sumnjičavi oko vlastite organizacije Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čak 77 posto Poljaka sumnja kako su sposobni organizirati Europsko prvenstvo. Poljska će 2012. godine organizirati smotru najboljih europskih nogometaša zajedno s Ukrajinom, a 73 posto Poljaka smatra kako je glavni problem u organiziaciji - manjak vremena.

Uz to čak 60 posto Poljaka smatra kako njihova zemlja nema financijsku moć organizirati takvo natjecanje, što upotpunjuje trenutačnu sliku Poljske koja kasni s radom na svim poljima glede ovog natjecanja.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara