Poljaci žele Slavena Bilića: Godišnja gaža od milijun eura!

Poljaci žele Slavena Bilića: Godišnja gaža od milijun eura!

ČELNICI poljskog nogometnog saveza još se sjećaju poraza u Klagenfurtu, koji im je, gotovo s B momčadi, nanio hrvatski izbornik Slaven Bilić. Tadašnji poljski izbornik Leo Beenhakker, prilično nesavitljiv tip, kojem su mediji i javnost silno zamjerali čudan odabir igrača, nije preživio očajne rezultate u kvalifikacijama za SP. Negdje na pola puta, Nizozemca je zamijenio Stefan Majewski. Stigao je po liniji bliskog odnosa s predsjednikom saveza, Grzegorzom Latom.

No, znalo se već tada da se radi o privremenom rješenju, i da će nekad slavni poljski nogometaš iskoristiti utjecaj da na kormilo posrnule nogometne nacije dovede stručnjaka za bolju budućnost. Već prije nekoliko mjeseci kolege iz Poljske govorile su nam o interesu koji izaziva lik i djelo Slavena Bilića. Glasine ovih dana prerastaju u opipljive informacije, jer u potrazi za čovjekom koji bi trebao spasiti poljski nogomet javnost je svoj glas dala upravo Biliću.

Jasno je da su male šanse Poljaka da zgrabe Bilića, koji je odlučio ostati uz Hrvatsku. No, HNS će se nakon signala iz Poljske opet naći u neugodnoj situaciji, jer novom poljskom izborniku nudi se godišnja plaća od milijun eura. Slaven Bilić godišnje zarađuje oko 150 tisuća eura, a u HNS-u razmišljaju i o smanjenju tih primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje kandidature za poljsku klupu već su poslali oni od kojih se to i očekivalo: Alberto Zaccheroni, Lothar Matthäus i Avram Grant. Poljski mediji spominju i mnoga druga imena poput Winfrieda Schaeffera, Lawriea Sancheza i Javiera Aguirrea, no najveće izglede ima Rumunj Dan Petrescu.

Upravo Petrescuu i Biliću naklonjena je većina medija. O izboru novog izbornika za Radio Tok Sport progovorio je i Andrzej Iwan. legendarni nogometaš Wisle Krakow, osvrnuvši se najprije na mizerne rezultate Poljske u kvalifikacijama, gdje su u skupini bilo bolji tek od San Marina. Čak 11 imena spominje se u kombinacijama za klupu, a tamošnji mediji ističu da bi do svibnja ta brojka mogla porasti i do 25 kandidata. Samo s onim najozbiljnijima, dakako, vodit će se razgovori.

"Tražimo dobrog trenera, a takvi sasvim sigurno nisu nezaposleni. Slaven Bilić umalo je ostao bez posla, jer Hrvatska se nije plasirala na Euro. No, jasno je da pravi trener i puno košta.", napominje Iwan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara