Poljud Hajduku, Hajduk Gradu

SPLITSKI gradski vijećnici nakon četiri sata vijećanja pristali su Hajduku dati 300 milijuna kuna vrijedan ugovor o davanju koncesije nad gradskim stadionom u Poljudu, ali samo uz "kvaku".

Naime, Hajduk će Poljud dobiti na korištenje, ali Grad Split ima obavezu raskida ugovora ako nakon dovršenja postupka preoblikovanja kluba u skladu sa Zakonom o sportu ne bude imao većinu, odnosno 50 posto plus jednu dionicu Hajduka. Novim je ugovorom Hajduk dobio Poljud na korištenje na rok od 30 godina, ali ugovor će se raskinuti ukoliko Hajduk ne završi s preoblikovanjem do kraja iduće sezone.

Predsjednik Gradskog vijeća i bivši predsjednik Hajduka Željko Jerkov vijećnike je upozorio kako Hajduk državi duguje oko 270 milijuna kuna, a ima i 80 milijuna kuna dugova prema drugim vjerovnicima koje će Grad, kao većinski vlasnik budućeg trgovačkog društva, možda morati sanirati. Jerkov također ističe kako je u Poljud potrebno uložiti još 75 milijuna eura da bi stadion zadovoljio međunarodne standarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednici Gradskog vijeća nazočilo je i Hajdukovo "sveto trojstvo": Ante Nosić, Mirko Klarić i Vinko Bajrović, koji su novinarima kazali da su zadovoljni ovim ishodom.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara