Poljud u iščekivanju utorka: Igračima paprene kazne, Balakovu otkaz?

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

NAKON kriminalno loše partije i ispadanja u četvrtfinalu Kupa Krasimir Balakov nije niti pomišljao na ostavku.

"Ne bih govorio o ostavci, a Uprava neka odluči o kaznama", poručio je bugarski trener Bijelih, koji su u zadnjih mjesec dana prosuli sve ono što su gradili još otkako ih je preuzeo Balakov.

Poslije Dinamova poraza u Zadru Hajduk se pobjedom protiv Osijeka približio na četiri boda Modrima, i počela je tinjati nada da se Splićani mogu upustiti u boj s Jurčićevom momčadi. U Kupu se zatim glatko arhivirao Karlovac, ali je prvi u nizu šamara stigao na proslavi Torcidinog 61. rođendana. Inter je slavio na Poljudu, a kad je završila reprezentativna stanka na Bijele je naletjela Lokomotiva. Tada (a zapravo mnogo ranije) titula je odlučena, pa je prioritet postao Kup.

Finale još jedne sezone "u ništa": Žalosni igrači i trener lutalica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U poljudskoj kaljuži stiglo se do minimalne prednosti (1:0) za koju je Balakov samouvjereno govorio da će biti dovoljna. "Zagreb je naše finale sezone", pričao je Balakov.

Epilog? Hajdukovci su odigrali bijedno i jadno, povukavši se u mišju rupu od prve sekunde, a grizli su samo onda kad je trebalo čuvati se od Zagrebovih naleta. Putra na glavi ima i Balakov, s nizom nelogičnih poteza. Primjerice, zašto Ivan Lendrić nije dobio ni sekunde, a tri dana prije s dva gola je odlučio utakmicu u Šibeniku? Ili, zašto je uveden Krešo Ljubičić, koji se valjda ni sam ne sjeća kad je zadnji put igrao? (A i kad igra radijus kretanja mu je manji od najgorih dana Ivana Leke).

Odgovore na ta, ali i neka druga pitanja Bugarin će morati dati Upravi i Nadzornom odboru kluba, koji su za utorak sazvali sjednicu. Tada će se odlučiti što s kaznama za igrače i stručni stožer, odnosno kolike će one biti, jer suludo je i pomisliti da za ovakve rezultate prođu lišo.

Kazne će sigurno biti paprene, a u prilog tome govori i činjenica da je Hrvoje Maleš htio igrače poslati autobusom za Split, od čega se naposljetku ipak odustalo.

Po povratku u Split prva momčad trenirala je jutros u dvorani na Poljudu, dok su ostali svoje obveze izvršavali na pomoćnom terenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara