Pomoć iz NBA obitelji pod Toranj stigla prekasno?

ČELNICI Cibone napokon su se uspjeli dokopati američkog pojačanja koje bi, barem prema pričama, trebalo biti zamjena za Marina Baždarića. Prekasno? Za euroligaški san, bez daljnjeg, možda bi bilo bolje da za ovu sezonu ostane nedosnivan.

Amerikanac Jamison Brewer stavio je potpis na faksom poslan Cibonin ugovor i u Zagreb bi trebao stići početkom sljedećeg tjedna.

"Brewer igra beka, koji je više šuter nego play. 25 mu je godina, prošlu sezonu odradio je u New York Knicksima, a tri sezone bio je i u Indiani. Ljetnu ligu igrao je za Toronto, poslije je čekao novu ponudu Knicksa, no nije ju dočekao." - za Index je kazao glasnogovornik Cibone Ivan Jurković.

Brewerova statistika daleko je od one koja bi ga klasificirala kao pojačanje. Naime, njegov NBA prosjek iznosi tek 1.6 poena po utakmici, što je daleko od optimalnog prosjeka šutera kakav je Ciboni prijeko potreban. Iako se ne može reći da je Baždarićev učinak bio Bog zna kakav, on se drastično povećao upravo uoči prelaksa u moskovski Dinamo. 


Trener Dražen Anzulović početkom sezone isticao je kako nema namjeru razigravati igrače drugim klubovima, a tim je riječima često opravdavao odbijanje pregovora s pojedinim igračima. No, ne znamo kako okarakterizirati dio sezone koji je Bažda proveo pod Tornjem. Informacije koje stižu iz hladne Rusije, nažalost, nisu previše optimistične po našeg nesuđenog reprezentativca.

Duda Ivković, trener Dinama, Baždarića nije poveo na utakmicu ULEB Kupa, navodno, zbog ozljede, iako je prije samo nekoliko dana stigla priča da je naš igrač uredno prošao liječnički pregled. Prema pisanju kolege iz Sportskih novosti, menadžeri famozne agencije XL tvrde kako je njihov štićenik potpuno osiguran važećim papirima, u što ćemo, naravno, povjerovati, tek kada Baždarića vidimo u Dinamovom dresu.

O povratku pod Toranj, nema govora, tvrdi Jurković.

"On je bivši igrač Cibone, tako će i ostati." - kazao nam je glasonogovornik Cibone.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara