Ponosni laureat: Mamić izmislio, zaslužio i osvojio nagradu Ponos Dinama

Ponosni laureat: Mamić izmislio, zaslužio i osvojio nagradu Ponos Dinama

Tekst: T.T.
Foto. Cropix


NAGRADA Ponos Dinama otišla je u ruke onome koji ju je izmislio, a to je izvršni dopredsjednik kluba Zdravko Mamić. Kontroverzni Maminjo za konkurenciju je imao slavnu generaciju Dinama, koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova, no na skupštini je za laureata izabran jednglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za nagradu je na skupštini kluba Mamića predložio prvi čovjek kluba Mirko Barišić, a skupštinari nisu dugo dvojili i razmišljali. Praktički su digli ruke za voljenog gazdu prije nego je Barišić izgovorio njegovo ime. Punog srca Mamić je dočekao da kipić od stakla i plaketa završi u njegovim rukama, primopredaja će se se odviti na sljedećoj svečanoj skupštini Dinama. Tamo će biti prisutni predstavnici medija, pa će Zdravko moći o uspjesima kluba zbog kojih je zaslužio nagradu, koju je u stvari sam i izmislio.

Ta je sjednica bila zatvorena za medije, glasnogovornik Dinama Siniša Jagodić samo je kratko poručio pristiglim novinarima da su se mogli ostati grijati u obližnjoj birtiji, budući da u Makimirskoj 128 neće naići na senzaciju. A senzacija nije ni bilo, ako se izuzme taj izbor gdje nagradu prima onaj koji ju je sam izmislio.

Na kraju sezone igrači će sami birati nagradu za najboljeg igrača, koja će se zvati Modri lav. Tu nagradu Mamić neće moći slavodobitno podići, no sigurno bi i to volio. Kipići, plakete, prizanja, nešto su što je oduvijek obožavao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara