Poraz Krajana i Tuksara u prvom kolu Umaga

DVA SATA i četrdeset minuta trebalo je pobjedniku Roland Garrosa, osmom tenisaču svijeta i svakako jednom od najboljim "zemljaša" na svijetu Argentincu Guillermu Coriji da pobijedi Varaždinca Željka Krajana u 1. kolu ATP turnira u Umagu.

Coria je slavio sa 5:7, 6:3, 6:4, ali nikako nije bio uvjerljiv protiv Krajana, koji je zadnji dvoboj na ATP Touru igrao prije točno godinu dana upravo u Umagu.

Tada je u 2. kolu predao Carlosu Moyi zbog teške rupture mišića koja ga je izbacila godinu dana iz vrhunskog tenisa - ove godine nikako da prođe kvalifikacije nekog ATP turnira. U Umagu je Krajanu to uspjelo i šteta što je imao najnezgodniji mogući ždrijeb, jer je protiv Corije pokazao da bi prošao protiv bilo koga drugog.

Prvi set je Krajan otvorio sjajno imao je 3:2 i servis, Coria je sve vratio,da bi u 11. igri Varaždinac napravio obrat, a potom servirajući za set triput spašavao break-loptu.

I drugi set je 26-godišnji Varaždinac igrao sjajno, sve do osme igre, kada je imao tri lopte za 4:4 i sve ih je propustio, što iskusni Coria kažnjava dobitkom seta. Ista stvar dogodila se i u trećem setu, ponovno je gubitak servisa kod 3:4 bio koban za Krajana, kod koga se jako osjećao nedostatak dvoboja sa jačim suparnicima u zadnjih godinu dana. Ipak, jako je namučio Coriju i dokazao da s njim u Umagu nikad nije dosadno, uostalom prije tri godine je pobijedio Ljubičića i Hornu i došao do polufinala, gdje je izgubio od Ferrera.

"Sve je bilo u par lopti, a teško je igrati kada nemaš samopuzdanja. Ključan je bio drugi set kada sam triput imao loptu za poravnanje 4:4, da sam to dobio vjerovatno bi ga pobijedio jer je bio jako nervozan. Izvukao se, pogodio par as-servisa kada je trebalo, dok ja nisam mogao tako podići igru. Mišić je i dalje jako bolan, ožiljak stalno zateže i jako mi je teško bez masaže, pogotovu na chalengerima gdje nema masera. No, i ovaj poraz mi daje samopuzdanja da nastavim, dokazao sam sebi da i ovako izranjavan mogu protiv jakih. Samo da mi bol u mišiću popusti, da mogu dva-tri mjeseca mogu normalno igrati i trenirati", kazao je Krajan, koji sljedeći tjedan ide na kvalifikacije ATP turnira u Sopotu, sukladno sa svojom namjerom da radije igra kvalifikacije ATP turnira negoli challengere i futurese.

Hrvatski tenisač Saša Tuksar izgubio je dvoboj 1. kola ATP turnira Croatia Open u Umagu od Talijana Filippa Volandrija sa 26, 16.

Već prvoga dana glavnog dijela turnira ispali su svi hrvatski predstavnici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara