Portsmouth najavljuje izgradnju novog stadiona

PORTSMOUTH će sutra u hotelu London predstaviti planove za izgradnju novog stadiona, što će biti uvertira u njihovu eventualnu selidbu s kultnog, ali već ruševnog, Fratton Parka koji je bio dom Pompeyja još od 1899.

Službeno još nisu priopćeni nikakvi detalji o novom stadionu, ali vjeruje se kako klub još mora dobiti dozvolu za izgradnju, a vjerojatna lokacija je zemljište na rubu grada koje je u vlasništvu britanskog Ministarstva obrane.

Fratton Park može u najboljem slučaju ugostiti 20 000 navijača, dok bi novi stadion trebao imati kapacitet od 36 000 mjesta. Također, francusko-ruski biznismen Sacha Gaydamark, koji je nedavno kupio većinski udio kluba od prijašnjeg vlasnika Milana Mandarića, planira izgraditi i nove trening-terene, s obzirom da se sadašnji nalaze u Eastleighu, što je "teritorij" njihovog najvećeg rivala Southamptona.

Gaydamarkova financijska injekcija ove je sezone pomogla treneru Redknappu da obnovi momčad i Portsmouth iz kandidata za ispadanje pretvori u ekipu koja se ravnopravno bori za mjesto u Europi.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara