Portugal spreman za EP

NAKON nekoliko mjeseci užurbanih radova i posljednjih šminkanja Portugal je spreman za Europsko nogometno prvenstvo, što će se u toj zemlji održati od 12. lipnja do 4. srpnja.

"Vjerujem da smo učinili sve kako bi EURO protekao u vrhunskoj organizaciji," kazao je predsjednik Portugalskog nogometnog saveza i Organizacijskog odbora, Gilberto Parca Madail.

Najveću pažnju Portugalci su posvetili sigurnosti. Strah od terorističkih napada je velik i kontrole su vrlo oštre. U nedavnoj anketi čak 57 posto Portugalaca izjasnilo se kako strahuje da bi gradovi domaćini smotre najboljih momčadi Starog kontinenta mogli biti ciljevi terorističkih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dobro smo se pripremili, no iznenađenja su uvijek moguća," kazao je prvi čovjek osiguranja, general Leonel Carvalho. Za vrijeme EP-a za sigurnost brinuti 60.000 osoba, od policije i vatrogasaca, do medicinskih ekipa, obalne straže i vojske. Na ulazima u zemlju su pojačane kontrole i samo posljednjih nekoliko skoro 200 osoba nije moglo ući u Portugal.

"Na sigurnosti nismo štedjeli. Sve službe su dobile novu opremu, pratimo političku situacija i usko surađujemo s policijama drugih zemalja," kazao je dopredsjednik EURO-a, Mathieu Sprengers.

(Hina) xdl yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara