Portugalska zvijezda otkrila: Evo što spremaju za Hrvatsku

Portugalska zvijezda otkrila: Evo što spremaju za Hrvatsku

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOAU MARIU (23) tepaju da je Novi Iniesta, a Guardiola ga želi u Cityju. Na desnom boku portugalskog napada i lijevom hrvatske obrane veznjak lisabonskog Sportinga borit će se sa Strinićem i Perišićem. 

Odličnog čitanja igre, motorički jakom i dobrom u oba smjera, zamjeraju mu da nije dovoljno brz, ali to nadoknađuje "radnim navikama" i spomenutom nogometnom inteligencijom. Zato može igrati na više pozicija na sredini terena, na centru i oba boka, ali Santos ga na Euru koristi kao desno krilo. 
 
Osim na boku, mogao bi biti upotrijebljen i kao izvođač jedanaesteraca, jer Portugalci se spremaju i za to da utakmica odluči neodlučeno, pa da o četvrtfinalistu odlučuju penali, otkriva Joao Mario. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svjesni smo da nas čeka sjajna momčad, ali ni mi nismo bezveznjaci, niti su Hrvati jedini koje motiviraju ovakve utakmice u kojima nema favorita. Svaki ishod je moguć, pa tako i neodlučeni, a onde će o pobjedniku odlučiti penali. Četvrtfinale želimo osigurati još tijekom utakmice, ali ako do penala dođe, spremi smo i na to, jer smo ih posebno vježbali posljednjih dana. Ja ću sa zadovoljstvom izvesti svoj ako budem odabran."
 
Svjestan je Mario i da Portugal nije briljirao u skupini, točnije da ju je jedvaprošao: "Znamo to i znamo što trebamo popraviti za osminu finala i dalje, ali i svjesni smo koje su naše prednosti u odnosu na protivnika. Očekujemo Hrvatsku puni samopouzdanja, odgovornosti i svijesti što trebamo napraviti. Što se tiče mene, napravit ću i dati sve što je potrebno da zemlja za koju nastupam prođe dalje."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara