Posljednje riječi Srnina oca bile su: Sine, obećao si ljudima, odradi turnir do kraja

Posljednje riječi Srnina oca bile su: Sine, obećao si ljudima, odradi turnir do kraja

Foto: Hina

OTAC kapetana hrvatske reprezentacije, nedavno preminuli Uzeir Srna, od Darija se oprostio riječima "Sine, odigraj prvenstvo do kraja," otkrio je Renato Srna, stariji brat hrvatskog reprezentativca.

Darijo je ostao bez oca za vrijeme utakmice protiv Turske, a o njegovoj smrti obavijestili su ga po završetku susreta. Kapetan još nije javno obznanio hoće li zaigrati protiv Češke, ali jedan od posljednjih savjeta koje mu je otac dao bio je da odigra Europsko prvenstvo bez obzira na njegovu sudbinu. Oni koji su ga poznavali kažu kako je Uzeir bio izuzetno nesebičan čovjek, a njegova posljednja gesta dokazuje kako su mu vlastita djeca bila ispred svega.

Srna želi zabiti Česima

Dan nakon ukopa u Metkoviću Darijo se pojavio na treningu reprezentacije, a njegov stariji brat Renato Slobodnoj Dalmaciji otkrio je kako je obitelj proživjela posljednje trenutke očeva života.
"Sad kad nema našeg oca Uzeira, Darijo je stup obitelji," rekao je za Slobodnu Dalmaciju pa nastavio:

"Cijela reprezentacija posvetit će utakmicu u petak našem ocu, a Darijo želi zabiti Česima. Otac je želio da završi Euro, a posljednje što mu je rekao bilo je: "Sine, ljudima si obećao, odradi to do kraja." Darijo je sjeo, porazgovarao s nama i odlučio kako će se vratiti u Francusku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićevi roditelji dopratili su suprugu Mirelu

Pri odluci je pomogla podrška kolega iz reprezentacije i pomoć koju su njihove obitelji pružile Srni. Modrićevi roditelji, primjerice, iz Francuske su doputovali u Metković doprativši Darijevu suprugu Mirelu.

Brat Renato u ime obitelji zahvalio se članovima Hrvatskog nogometnog saveza i bivšim reprezentativcima koji su pristigli na sprovod, a vijence su poslali i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nije zaboravio ni sportske kolektive iz Metkovića i okolice, kao i brojnim drugima koji su usmeno ili pismeno izrazili sućut.

"Ovo će biti Darijevo prvenstvo"

Otac Uzeir protekle četiri godine borio se s bolešću kojoj je se na kraju morao predati, Srna je sve to proživljavao na svoj način, ali nije dozvolio da mu se obiteljski problemi upliću u nastupe na nogometnom terenu.

"Ovo će biti Darijevo prvenstvo, zbog našeg pokojnog oca i zato što mu je ovo posljednje veliko natjecanje u dresu reprezentacije," rekao je Renato Srna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara