Posljednji ispraćaj Mladena Delića

NA KREMATORIJU zagrebačkog groblja Mirogoja danas su se, uz katolički vjerski obred, rodbina, prijatelji, novinari, športaši i športski djelatnici oprostili od legendarnog TV komentatora Mladena Delića, koji je umro 22. veljače u 87. godini.

Ravnatelj Hrvatske televizije Mirko Galić rekao je da je Mladen Delić obilježio televiziju, ali da je, unatoč tomu što je već 20 godina u mirovini, i ona obilježila njega.

"Na Hrvatskoj televiziji je radio kao novinar, reporter, urednik i komentator od 1965. do umirovljenja 1984., a svojoj profesiji je služio sa strašću", istaknuo je Galić.

U ime rodnog Sinja i Viteškog alkarskog društva od Mladena Delića se oprostio Ivo Delonga, podsjetivši da je Delić rođen 15. siječnja 1919. u Sinju, gdje je i maturirao. Vježbao je u "Sokolu", igrao je nogomet u sinjskom "Junaku", košarku u zagrebačkoj "Slaviji" te trenirao atletiku u HAŠK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za dobrovoljni rad u športu te ostvarenja u športskom novinarstvu primio je brojna priznanja, nagrade i odlikovanja. Među njima se ističu Trofej Saveza za fizičku kulturu Hrvatske 1955., nagrada za životno djelo "Milan Milanović" Saveza za fizičku kulturu Hrvatske 1980. i nagrada za životno djelo Udruženja sportskih novinara Jugoslavije 1981.

Dobitnik je i nagrade za životno djelo 1994. i Trofeja Hrvatskog zbora sportskih novinara 1999.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara