Poslušajte novu Dinamovu navijačku pjesmu

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NAVIJAČI Dinama okupljeni oko građanske inicijative Zajedno za Dinamo posvetili su voljenom klubu novu navijačku pjesmu.

"Navijačke pjesme obično nastaju iz strasti. Takva je „Dinamo ja volim“, energična punk posveta tribini i voljenom klubu. Takva je i šampionska oda generaciji 1982. godine, „Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad“. Međutim, pjesma „Zajedno za Dinamo“ specifična je po tome što je nastala iz tuge i osjećaja praznine. Bojkot utakmica voljenog kluba sigurno nije bila jednostavna odluka, ali je bio jedini odgovor na stanje u Dinamu. Od tada sanjamo pune tribine i dan povratka na stadion, o čemu pjesma govori.

Vjerujemo da će pravna država uskoro iz kluba ukloniti sve one koji u njemu po zakonu ne mogu imati mjesto. Određeni pomaci u tom smjeru već postoje. Pored toga, očekujemo i odlazak iz Dinama svih članova Izvršnog odbora i Skupštine koji su zaslužni za jedan od najvećih moralnih padova kluba u njegovoj povijesti. Dinamo mora biti klub svojih članova, svojih navijača. Demokratski i zakonit.

Ova pjesma nije poziv na stadion, nego izraz prezira prema klupskom čelništvu koje nam je zgadilo dolazak na tribine i gledanje nogometa. Stoga ćemo se u subotu pridružiti onim navijačima koji će derbi Dinama i Hajduka pratiti iz Tkalčićeve ulice", stoji u priopćenju Zajedno za Dinamo.

Pjesmu u MP3 formatu možete preuzeti s ove poveznice:

http://www.zajednozadinamo.com/upload/ZZD-ZajednoZaDinamo.mp3


Privremeni video s tekstom riječi pjesme dostupan je na stranici:

http://www.youtube.com/watch?v=ZzhSnr1eNII

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara