Postoje li kriteriji: Vidiću žuti, Kewellu crveni karton za igranje rukom

Tekst: I.G.
Foto: AFP

NAVIJAČE australske nogometne reprezentacije šokiralo je isključenje Harryja Kewella nakon što ga je lopta pogodila u ruku na gol-liniji. Na usporenim snimkama jasno se vidi što se dogodilo i jedanaesterac je dosuđen potpuno opravdano, dok se isto ne može reći crvenom kartonu kojim je Australac isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je usporediti situaciju na utakmici Australije i Gane te onu Njemačke i Srbije u kojoj je Nemanja Vidić s očitom namjerom rukom krenuo na loptu. Na toj je utakmici, koju je Srbija dobila 1:0, sudac procijenio da je za Vidićev "grijeh" dovoljan žuti karton, uz naravno jedanaesterac. Podolski nije uspio realizirati penal i Srbija je ostala nekažnjena, razmišljanje je australskih medija.


Kewellova namjera nije bila tako očita, ali je Rosetti procijenio da je zaslužio isključenje, dok je Gana iz penala uspjela izjednačiti. Australci tvrde da su tako dvostruko kažnjeni, gubitkom jednog igrača i primljenim golom.

Budući da se Srbija i Australija nalaze u istoj skupini te se sastaju u posljednjem kolu, napetosti između momčadi neće nedostajati, a Socceroosi jedva čekaju kazniti Vidića i njegove suigrače. Nema sumnje da će i Antićevi izabranici biti spremni odgovoriti, a budu li igrali kao protiv Njemačke, izgledno je da će samo produbiti australsko razočaranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara