Potpisani ugovori podrške Rijeci za kandidaturu na Meditaranskim igrama 2009.

Potpisani ugovori podrške Rijeci za kandidaturu na Meditaranskim igrama 2009.

ČETRNAEST predstavnika eminentnih hrvatskih kompanija danas su u Guvernerovoj palači potpisali ugovor o sponzorskoj podršci kandidaturi grada Rijeke za domaćinstvo Mediteranskih igara 2009. godine.

Ugovor su u nazočnosti gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela, ministrice i predsjednice Vladine koordinacije za potporu kandidaturi Gordane Sobol i brojnih uzvanika iz gospodarskog i kulturnog života potpisali Petar Radaković, predsjednik Uprave Riječke banke, članice Grupe Erste & Steiermärkische bank; Branko Zec, financijski direktor i član Uprave Tvornice duhana Rovinj; Jure Šulentić, pomoćnik direktora Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma i Mijo Ivurek, direktor promotivnih aktivnosti INA-e.

Svečani ugovor o podršci kandidaturi također su potpisali Ante Todorić, izvršni direktor Agrokora; Vanja Frančišković, predstavnik riječke podružnice Croatia osiguranja; Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre; Josip Purić, predsjednik Uprave Građevinskog poduzeća Krk; Sanja Vujić Perčić, direktorica programa OTC i kozmetike Jadran Galenski laboratorija i Ante Maras, direktor Jadranskog pomorskog servisa.

Ispred medijskih pokrovitelja ugovor su potpisali Mirko Galić, ravnatelj Hrvatske radiotelevizije; Josip Buršić, zamjenik direktora Novog lista; Uroš Šoškić, direktor Europapress holdinga i Edi Laura, direktor kompanije Europlakat proreklam.

U prigodnom govoru gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mediteranske igre u Rijeci vidimo kao najbolji zalog budućnosti grada Rijeke i njenih stanovnika koji će uz pomoć cijele Hrvatske od svog grada, županije i šire regije stvoriti jednu od nezaobilaznih, referentnih točaka Mediterana, kako na sportskom i kulturnom, tako i na gospodarskom i turističkom planu".

Zahvalivši se sponzorima, gradonačelnik je dodao kako je spomenutim ugovorima osigurana daljnja kvalitetna marketinško-komunikacijska podrška cijelom projektu kandidature, koji provodi agencija McCann-Erickson Croatia u suradnji s McCann-Erickson WorldGroup na inozemnim tržištima. Ispred agencije McCann-Erickson Croatia svečanosti je nazočio Ivica Vidović.

U ime sponzora okupljenima se obratio Petar Radaković, predsjednik Uprave Riječke banke, naglasivši kako je riječ o sportskom događaju od iznimnog značaja.

"Sponziriranje i doniranje najznačajnijih projekata, nisu samo dobar poslovni običaj. Riječ je o dugoročnoj investiciji u zajedničku budućnost – ne samo u pojedinca, tvrtku ili određenu regiju, već u društvo u cjelini", rekao je Petar Radaković.

Svečanost su uveličali glazbeni umjetnici Petar Kovačić na čelu i Judita Plazonić na klaviru, te simbol grada Rijeke, popularni Morčići. Hrvatska se po treći put natječe za status domaćina Mediteranskih igara.

Riječ je o najvećim regionalnim sportskim igrama na svijetu. Prve su Mediteranske igre održane 1951. godine u Egiptu, a od tada se održavaju svake četiri godine. Pravo sudjelovanja na Igrama imaju zemlje koje leže na obalama Sredozemnog mora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara