Povijesni dogovor: Zagreb i Split dijele reprezentaciju po pola

Povijesni dogovor: Zagreb i Split dijele reprezentaciju po pola

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

DELEGACIJA HNS-a u sastavu Zorislav Srebrić, Zoran Cvrk, Slaven Bilić i Aljoša Asanović stigla je jutros u Split i s čelnicima Hajduka dogovorila domaćinstvo kvalifikacijskog susreta s Gruzijom 4.lipnja ove godine.

Svečanu press konferenciju govorom je otvorio trenutni predsjednik Hajduka Josip Grbić, koji je bio vidno zadovoljan obavljenim poslom...

"Drago mi je da smo s predstavnicima Saveza postigli sporazum o povratku reprezentacije u Split. Načelno smo se dogovorili da će Poljud i Maksimir imati ravnopravan status. Mislim da smo ovim dogovorom premostili 14 godina nepravde i da ćemo sada krenuti pravim putem", rekao je Josip Grbić.

Ni Zorislav Srebrić nije krio zadovoljstvo, obećavši da će Zagreb i Split ubuduće imati jednaki tretman u odabiru domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osnovna intencija sastanka bila je da reprezentacija ubuduće u kontinuitetu igra i u Splitu i moram priznat da sam zadovoljan napravljenim. Već prva utakmica protiv Gruzije je za sve nas od velikog značaja i molim vas da svi stvorimo atmosferu podrške iz koje će proizaći pobjeda. Kao što je spomenuto u narednim kvalifikacijskim ciklusima dva će grada imati ravnopravan tretman. Istovremeno moramo voditi računa i o drugim gradovima u Hrvatskoj koji imaju infrastrukturu koja odgovara pojedinim akcijama", rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Nadamo se da će i Torcida na afirmativan način prihvatiti gostovanje reprezentacije te da će novi predsjedniku Kluba navijača pomoći u ovom nastojanju", dodao je.

Slaven Bilić najavio je da će se reprezentacija pripremati u Postirama, istaknuvši kako se nada velikoj podršci Torcide u važnom susretu protiv Gruzije.

"Meni je i kao Splićaninu i kao izborniku izuzetno drago i u ime stožera i igrača želim iskazati zadovoljstvo što će reprezentacija ubuduće igrati u Splitu. Uvod u to druženje je utakmica s Gruzijom, koja nas trenutno najviše zanima i koja je od najvećeg značaja. Na toj utakmici očekujemo atmosferu kakvu samo Split može napraviti i da nas tribine ponesu do pobjede."

Na pitanje gdje će se reprezentacija pripremati, Bilić je odgovorio: "Mi u Čatežu imamo dobre uvjete, ali pronaći ćemo dobre uvjete i u Splitu. Za Grčku smo se trebali pripremati u Postirama, s njima već imamo kontakte i vjerujem da ćemo se za Gruziju pripremati tamo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara