Povratak srebrnog Ude i brončane Pejčić: Doček na aerodromu

HRVATSKA je dočekala prvu skupinu olimpijaca koji su se večeras vratili iz Pekinga. Ne treba posebno naglašavati da su najveće zvijezde bili srebrni gimnastičar Filip Ude i brončana streljašica Snježana Pejčić, za sada jedini hrvatski osvajači odličja.

Nekoliko stotina članova obitelji, rodbine, prijatelja i onih koji su se samo došli pokloniti hrvatskim herojima strpljivo ih je čekalo na zagrebačkom aerodromu iako je avion kasnio više od sat i pol vremena.

Nakon što se izredalo desetak govornika željnih publiciteta iz hrvatske političke kreme, napokon je došao red i na naše olimpijce.

"Imam tremu puno veću nego na nastupu. Zaista ne znam što bih rekla, pa ću zato biti kratka zahvaliti se svima na podršci i prepustiti riječ Filipu", prve su skromne riječi djevojke za koju bi se teško moglo reći da je prije nekoliko dana uzela prvu hrvatsku žensku medalju na ljetnim Olimpijskim igrama.

"Možda ne izgledam sretan, ali zaista jesam"

Filip je bio gotovo jednako kratak i još skromniji. S rukama u džepovima zahvalio se svim prijateljima i sponzorima, a posebno je naglasio da su mu najveća potpora bili njegov Čakovec i Međimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"I da nisam osvojio medalju bio bih sretan jer sam upoznao sve ove divne ljude iz hrvatskog olimpijskog tima. To su sve vrhunski sportaši i bila mi je čast s njima provesti ovo vrijeme. Zahvaljujem se kuharima i svom osoblju koje je glumilo moju majku i kuhalo mi. Zahvaljujem se svim sponzorima, a posebno Čakovcu i svojoj županiji. Zaista sam sretan. Možda ne izgledam tako zbog dugog puta, ali zaista jesam."

"Ne bih htjela da mi se život nakon ovog promijeni"


Posebno dirljiv bio je Filipov susret s njegovom obitelji. Majka Miljenka za Index je rekla kako ne bi htjela da joj se život promijeni jer je sve ovo nije vrijedno toga.

"Jako sam ponosna na Filipa, zaista jako. Iskreno, nisam očekivala ovo, ali sam se nadala. Svi smo se nadali. On je tako skroman dečko i ovo je zaslužio svojim radom."

Na šaljivo pitanje s čim je hranila svog sina da je izrastao tako snažan, gospođa Ude je odgovorila u istom stilu.

"S ničim posebno. Samo sa zdravom međimurskom hranom."

M.P.
Foto: J.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara