Povratnica godine Blanka Vlašić odbila doći na dodjelu Laureusa

Povratnica godine Blanka Vlašić odbila doći na dodjelu Laureusa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


IAKO su ugledni organizatori Laureusovih sportskih nagrada bili voljni aranžirati čarter-let samo za nju da bi je imali na svečanosti dodjele nagrada, Blanka Vlašić nije pristala.

Navodi to Gulf Times, katarski dnevnik koji donosi intervju s hrvatskom visašicom, jednom od najvećih zvijezda Svjetskoga dvoranskog prvenstva koje u petak počinje u Dohi.

Laureus svoje nagrade dodjeljuje danas (srijeda) u Abu Dhabiju, a 26-godišnja hrvatska atletičarka nominirana je za nagradu "Povratnica godine".

"U svom sam životu naučila postavljati prioritete. Ponašala bih se poput amaterke da sam dva dana prije važnog natjecanja otišla na dodjelu nekakve nagrade. Ne radi se samo o izgubljenom vremenu zbog same svečanosti, već se radi i o priličnoj količini emocija koja se u takvim prilikama bezrazložno potroši. Osjetila sam da nema smisla ići tamo, tako da nisam čak niti dvaput promislila prije nego što sam rekla ne", objasnila je Vlašić.

Gulf Times piše da su organizatori bili spremni organizirati poseban čarter-let kojim bi je vratili iz Abu Dhabija u Dohu još tijekom trajanja svečanosti, no to – kao ni činjenica da Doha uopće nije toliko udaljena od Abu Dhabija (338 kilometara) – im nije pomoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjesno je glasilo vrlo detaljno predstavilo Blankina dostignuća tijekom karijere i tekuće sezone u zatvorenom, nazvavši je golemom favoritkinjom za zlato u ženskom visu s obzirom na izostanak najveće joj protivnice, Njemice Ariane Friedrich.

"Nije mi običaj zamarati se suparnicama. Uvijek se nastojim koncentrirati prije skoka i pogoditi savršenu tehniku. Uspijem li u tome, znam da ih sve mogu pobijediti."

Namjeravate li u Dohi napasti svjetski rekord?, bilo je jedno od pitanja postavljenih Blanki.

"Ne planiram rekorde. Teško je to objasniti, ali prilike za rekorde dolaze u trenucima kada toga uopće nisam svjesna. Morate znati da doći do prilike za rekord, znači proći dugotrajan proces u natjecanju. Ne napadam visinu od 209 centimetara od početka. Rekord će doći. Budem li sve stvari odradila kako treba, možda već i ovdje. Treba pritom također imati i sreće."

Blanka, piše isti izvor, uživa dolaziti u Katar.

"Imam vrlo lijepe uspomene s nastupa na otvorenom ovdje u Dohi, no ovo će biti prvi put da nastupam u dvorani. Lijepo je biti ovdje u trenucima kad je u Europi hladno. Osim toga, ovdje sam znala skakati svoje najbolje rezultate u sezoni. Zato mi je uvijek drago vratiti se ovamo. Jednostavno, osjećam se dobro."

"Razlika između natjecanja u otvorenom i zatvorenom? U biti je nema. Više volim nastupe na otvorenom. Sezona na otvorenom traje duže. U dvorani taman kad uđem u dobru formu, sezona završava."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara