Powell: Znam da mogu napasti i ugroziti Bolta

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ASAFA Powell, jamajčanski sprinter, pobijedio je na mitingu u talijanskom Rietiju s vremenom 9.99 u utrci na 100 metara. Inače, ta staza je Powellu u ugodnim uspomenama.

Prije dvije godine je na njoj postavio tada najbolje svjetsko vrijeme (9.74), ali u međuvremenu se pojavio njegov sunarodnjak Usain Bolt koji je popravljao najbolja vremena na svijetu, koje sada iznosi 9.58.

No, Powell je unatoč činjenici da je Bolt doslovno nedodirljiv uvjeren da ga može ugroziti i da ovaj nije nepobjediv kako se svima čini.

"Zbog jakog vjetra u prsa znao sam i prije da ne mogu ostvariti kvalitetno vrijeme u Rietiju. No, bilo je čak i bolje nego što sam mislio, svaka utrka ispod 10 sekundi je dobra utrka", rekao je Powell i obećao:

"Mogu napasti i ugroziti Bolta. On je podignuo letvicu jako visoko, no ako može on mogu i ja. To moram dokazati sebi. Nekada sam ja bio čovjek kojeg su svi ganjali i željeli pobijediti. Sada je lovina Bolt, a takva uloga nije laka. I njega će, prije ili kasnije, dostići pritisak", rekao je Powell.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara