Prandelli: Španjolsku smo svladali u prijateljskoj, a Hrvatska i Irska imaju svoje loše strane

Foto: AFP

CESARE PRANDELLI, izbornik talijanske reprezentacije nije najsretniji ždrijebom za Euro 2012. Italija je dobila skupinu sa Španjolskom, Hrvatskom i Irskom.

"Skupina je teška. Nismo se željeli susresti s Trapattonijem iz više razloga, ali sad se moramo pripremiti jer će biti teško", rekao je Prandelli.

"Španjolsku smo svladali u prijateljskoj i to nas je ohrabrilo. Želim igrače što bolje mentalno pripremiti."

O Hrvatskoj i Irskoj nije puno govorio.

"Svi imaju svoje dobre i loše strane, ali trenutno razmišljam samo kako što bolje spremiti svoju momčad."

Prandelli je potvrdio da će Talijani biti smješteni u Krakowu.


"Nadam se da ćemo na Euru imati Cassana i Rossija jer nam oni daju ravnotežu na terenu. U posljednjih nekoliko utakmica pokušali smo mijenjati neke stvari, ali je još uvijek rano za odluku."

Giovanni Trapattoni, izbornik Irske je optimist unatoč teškom ždrijebu.

"Želio sam izbjeći Italiju zbog mnogo razloga. No, zbog našeg koeficijenta moramo igrati s momčadima poput Španjolske ili Italije. Dobre reprezentacije se svejedno ne mogu izbjeći. Kad igrate protiv ekipa kao što su Španjolske ili Hrvatska, to ne znači da nemate šanse. Moramo igrati kao i do sad, sve momčadi su dobre, ali ja sam optimist", rekao je Trapattoni.

Nakon ždrijeba Talijan je ipak ustanovio da bi lakše bilo igrati sa Ukrajinom ili Poljskom nego sa Španjolskom. No, na kraju je izjavio da je to sve nogomet i da svatko ima šansu proći dalje.

"To je sve 90 minuta nogometa i sve što trebamo je vjerovati u vlastite sposobnosti. S našim mentalitetom nemamo se razloga bojati ikoga",  ustanovio je Trapattoni.

Irske novinare zanimalo je može li reprezentacija ponoviti uspjeh Grčke iz 2004. kada je osvojila naslov prvaka Europe.

"Sanjam o tom trenutku. Ali u nogometu sve ovisi o trenutku. Ne radi se samo o prve tri utakmice u skupini. Momčad će biti jako umorna nakon ove skupine, neovisno da li prošli ili ispali",  zaključio je Trapattoni.

Keith Andrews, veznjak Irske misli da nisu bili sretne ruke: "Nema nikakve sumnje da je ovo težak ždrijeb".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara