Pranjić nije slaba točka, Hrvatska takvu nema!

ANDREAS IVANSCHITZ, glavni motor austrijske momčadi, igrat će na strani Danijela Pranjića, jer ne postoji slabija karika u hrvatskoj momčadi, letjele su prema Badu strelice iz Stegersbacha, kampa u kojem Hickersberger trenira svoje nogometaše. Bilić i Pranjić promptno su odgovorili Austrijancima - hrvatska momčad, naime, nema slabu točku!

"Upravo tako. Mi slabe točke nemamo. Pranjić je sve, samo ne naša slaba točka. Što se Ivanschitza tiče, protiv Malte je startao na desnoj strani, u klasičnoj formaciji 4-4-2. On je glavni kreativac, može startati na strani, ali on uvijek ima slobodu kretanja u fazi napada. Nepredvidiv je austrijski napad, ali kad izgube loptu, desna strana nije njegova prirodna pozicija. Protiv Malte su ga uspješno pokrivali Leitgeb i Aufhauser", analizira Bilić.

Izbornik je u pravu, jer Ivanschitz u austrijskoj formaciji 3-5-2 uvijek igra na lijevoj strani, dok u formaciji 4-4-1-1 igra povučenu špicu. Hickersberger će protiv Hrvatske vjerojatno izvesti formaciju 4-4-1-1.

Pranjić: Austrijanci su posljednja momčad u skupini

"Austrijanci se hrabre na taj način", ističe Danijel Pranjić.

"Dobio sam dojavu iz Hrvatske čim su napisi izašli u novinama, ali ne osvrćem se na to. Pročitao sam i da je moja igra protiv Mađarske ocijenjena lošom, ali ni na to se ne osvrćem. Samo me dodatno motiviraju takvi napisi. Protiv Mađarske nismo dobro kontrolirali sredinu terena, to je bio ključni problem. Ali protiv Austrije neće biti tako, u to sam siguran",dodaje naš lijevi bek kojem opasni Zoltan Gera u Budimpešti nije poljuljao samopouzdanje iako ga je Pranjić uspijevao zadržati samo prekršajima.

"Spreman sam na sve kombinacije, pa tako i na Ivanschitza. Austrijanci se hrabre, a nemaju pokrića. Po meni su posljednja momčad u skupini, iza Nijemaca, nas i Poljaka. Mislim da će imati snage za samo jedno poluvrijeme, bacit će se na glavu, ali mi ih možemo i moramo pobijediti. Ivanschitz je odličan igrač, ali ne bojim se našeg duela. Više ću ja napadati po njegovoj strani, ako formacije budu posložene tako da se moramo hvatati po terenu. Iza sebe imam sjajnu sezonu, među najboljim sam asistentima lige i ne bojim se da ću pasti na ispitu", kaže popularni Pranja.

Ni Plete nije oduševljen Europassom: Lopta često mijenja smjer

Pred novinare su u press centru Bad Tatzmannsdorfa, smještenom u zdanju starom 400 godina, također izašli Stipe Pletikosa i Luka Modrić.

"Sve je u najboljem redu. Uvijek su pripreme reprezentacije bile ok, na velikim natjecanjima nismo zakazali zbog loših priprema. Nadam se da će utakmica protiv Austrije pokazati da sam psihički spreman za turnirsko natjecanje. Želim dobar rezultat, u odnosu na prethodna tri natjecanja. Psihički smo stabilni, mislim da smo jako motivirani budući da nismo napravili uspjeh koji je bio očekivan na prošlim prvenstvima. Mladi su pokazali da mogu, već sada igraju kao prekaljeni reprezentativci", ističe naš reprezentativni vratar.

Pletikosa se osvrnuo na Europass lopte, o kojima su već salvu kritika prosuli Jens Lehmann i Marco Amelia.

"Lopte su dosta lelujave, i udarci s 20-25 metara mogu biti jako neugodni", ističe  Plete, koji je dosad imao problema s visokim loptama, a ovih dana prisiljen je vježbati obrane udaraca s distance.

"Radimo na tome jer lopta zna dva-tri puta mijenjati smjer. Kad počnu utakmice bit ću maksimalno spreman na te situacije. Treba se malo bolje postaviti i ući na loptu", priča Pletikosa.

Austrijanci su prilični optimistični uoči prve utakmice.

"Normalno je da oni žele pobijediti, kao i mi. Imaju svoje adute, sigurno da će ih publika nositi, ali ja vjerujem u našu momčad i našeg izbornika. Bit ćemo spremni za Austriju, izučavamo njihove dobre i loše strane i odgovorit ćemo na sve zahtjeve koje izbornik pred nas postavi".

Modrić: Zbog navijača Tottenhama želim odigrati na najvišoj razini

Luku Modrića, hrvatskog dirigenta, dočekala su ushićena pitanja stranih kolega. Zašto niste pričekali s transferom, pa Krankl se nakon svjetskog prvenstva 1978. godine prodao u Barcelonu, primijetio je austrijski kolega, očigledno neupućen u zbivanja oko opjevanog Modrićevog transfera.

"U dogovoru s klubom odlučio sam se na transfer prije Eura. Želio sam doći ovdje bez ikakvog pritiska, svaki dan po novinama se provlačila druga priča o mom transferu i to me silno umaralo".

Navijači Tottenhama na Euru će forcati za Hrvatsku.

"Da, i zbog njih bih volio odigrati na svojoj najvišoj razini. No, najvažnije je kako ćemo proći kao ekipa. Želim da budemo pravi, kao što smo bili u kvalifikacijama. Ne želim sebe izdvajati, naša najveća snaga je kolektiv, on nas je doveo na Euro.", kaže Luka.

Kakav odnos imate s izbornikom Bilićem? - zgodno je upitala Austrijanka koja se parkirala u prvi red, kako bi upila što više Bilićevog šarma.

"Imamo fenomenalan odnos. već smo tri godine zajedno i međusobno se maksimalno poštujemo. Počeli smo u mladoj reprezentaciji, već onda izbornik mi je ukazao veliko povjerenje. Nastavilo se i u A reprezentaciji, a ja izborniku nastojim vratiti dobrim igrama".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara