Predsjednik Fiorentine: Platini mi je u loži rekao da je bio ofsajd od metra i pol!

Predsjednik Fiorentine: Platini mi je u loži rekao da je bio ofsajd od metra i pol!

Tekst: A.K.
Screenshot: Gazzetta dello sport, Corriere dello sport

"ČEKAMO tu gospodu kod kuće, a onima koji su govorili da će nas pobijediti 6:0 kažem da jedva čekamo vratiti uslugu", poručio je prvi čovjek Viola.

> Video - Montolivo: Pokradeni smo; Prandelli: Propustili smo udvojiti pomoćnog suca

"Sramota! Skandal!", grmio je za Gazzettu predsjednik Fiorentine Andrea Della Valle nakon utakmice u "bavarskom Monacu".

Talijanski mediji ujedinjeni su u ocjeni da je njihov predstavnik teško pokraden u Muenchenu kada su Olić i Klose iskoristili pospanost sudaca i iz očitog ofsajda donijeli pobjedonosni gol Bayernu, a jedan od najutjecajnijih sportskih dnevnika na svijetu ističe kako je u ljutnji prednjačio inače potpuno smireni i džentlmenski nastrojeni predsjednik Fiorentine.

"Ne mogu vjerovati, na tribini je do mene sjedio i Michel Platini (predsjednik Uefe, op.a.) koji mi je još tijekom akcije za gol rekao da su Bayernovi igrači barem metar i pol u ofsajdu. Igrači su ljuti jer znamo da bi bilo drukčije da smo protiv Bayerna igrali 11 protiv 11. Međutim, ne damo se; Fiorentina će uzvratiti u drugoj utakmici."

Della Valle je nabrojao još nekoliko situacija u kojima je njegov klub teško oštećen. "Sudac nas je zakinuo barem tri puta: prestrogo isključenje Gobbija, propustio je dati crveni karton Kloseu nakon što je faulirao Vargasa kada se već držao takvog kriterija i naravno, gol koji je postignut iz potpuno nedozvoljene pozicije. Pomoćnog suca netko iz obitelji hitno treba odvesti okulistu".

"Fiorentina je opljačkana"Tekst se nastavlja ispod oglasa
Corriere dello sport također ističe kako su neshvatljive pogreške sudaca u Muenchenu razjarile predsjednika Fiorentine koji im je za suce izjavio: "Onaj koji nije sposoban obavljati posao koji radi, treba s tim prestati".

List u uvodniku piše "Ne, nećemo dopustiti da ovakav skandal prođe u tišini, jer nesposobnost sudaca na utakmici Bayerna i Fiorentine je očita svima koji su vidjeli utakmicu.

"Vratit ćemo Robbenu za prognozu da će nas pobijediti 6:0"

Nema dvojbe da će Artemio Franchi u uzvratu biti pun navijača željnih osvete na koje je već apelirao predsjednik Della Valle u izjavi za Corriere: "Igrali smo odlično na jednom od najtežih gostovanja u Europi što je uvelike zasluga naših sjajnih navijača koji su nas sjajno bodrili i dostojanstveno se ponašali" i poručio igračima Bayerna:

"Čekamo tu gospodu kod kuće, a onima koji su govorili kako će nas pobijediti 6:0 (Robben u izjavi za Bild dan prije utakmice) poručujem da jedva čekamo vratiti uslugu"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara