PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO KARATE SAVEZA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primioje danas u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog karate saveza povodomsudjelovanja hrvatskih karataša na Svjetskom prvenstvu u Marseilleu nakojem su osvojene dvije zlatne i dvije brončane medalje.

Ovim izvrsnim rezultatom, naglašavaju u izaslanstvu, hrvatskareprezentacija se svrstala na prvo mjesto u svijetu u ženskojkonkurenciji, ali i napravila veliku promociju Hrvatske i hrvatskogsporta u svijetu. Tijekom susreta, izaslanstvo je zahvalilopredsjedniku Mesiću na prihvaćanju pokroviteljstva nad 36. Europskimprvenstvom u karateu, koje će se održati u Rijeci u veljači 2004.Osimtoga, izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo kako će Vladi RH,koja je donijela odluku da se novčanim nagradama nagrađuju sportašisamo olimpijskih sportova, uputiti prijedlog da se novčanom nagradomnagrađuju i drugi zaslužni sportaši - osvajači medalja čiji sportovinisu olimpijski, a da pri tom najprije treba odrediti kriterije.

Predsjednik Mesić je podržao njihovu inicijativu te je istaknuo kakosu svi sportovi jednako vrijedni i važni za razvoj mladih ljudi, bezobzira spadaju li u olimpijske sportove ili ne.

U izaslanstvu su bili predsjednik Hrvatskog karate saveza StjepanČelan, direktor organizacijskog odbora 36. EP u karateu 2004. u Rijeci Vladimir Cvjetan, glavni tajnik Hrvatskog karate saveza DarkoŠimunec, tehnički tajnik HKS-a Davor Cipek, izbornik juniorki uborbama Josip Makovec, izbornik juniorki u katama dr. Maks Šenjug, tekaratašice koje su osvojile odličja na SP-u Jelena Kovačević, PetraNaranđa,Maja Jaković i Mirna Šenjug.

Uz predsjednika Mesića, prijemu je bila nazočna pomoćnica savjetnikaza kulturu i šport Ivana Kovačević .

(Hina) pp rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara