Predsjednik Mesić primio kuglače

PREDJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo kuglačkih reprezentacija Hrvatske i Hrvatskog kuglačkog saveza u povodu osvajanja dvije zlatne i jedne brončane medalje, te ostvarenja tri svjetska rekorda kuglačke reprezentacije Hrvatske ostvarene na Svjetskom prvenstvu u rumunjskom gradu Brasovu od 15. do 23. svibnja 2004. g.

Čestitajući im na ovim izvanrednim uspjesima, predsjednik Mesić je rekao kako sport prije svega zbližava ljude i širi krug prijatelja, ali i razvija natjecateljski duh koji je važan kako u životu, tako i u svačijem profesionalnom opredjeljenju. Predsjednik Mesić je čestitao reprezentativcima, ali i trenerima i organizatorima bez kojih takav uspjeh ne bi bio moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime izaslanika govorio je dopredsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Zdravko Raškaj koji je, zahvalivši Predsjedniku na prijemu, rekao kako kuglanje u Hrvatskoj ima dugu i uspješnu tradiciju iako se radi o "malom" sportu u kojem nema velikih sponzora. Naglasio je kako su u svibnju u Rumunjskoj u seniorskoj konkurenciji osvojene tri medalje, a na kadetskom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj ove godine Hrvatska je osvojila pet medalja. On je također naglasio kako su izniman uspjeh postigli i slijepi i slabovidni kuglači na 7. europskom prvenstvu gdje su osvojili šest medalja.

Zdravko Raškaj je dodao kako je kuglanje najrazvijeniji sport kod slijepih i slabovidnih osoba te da većina hrvatskih županija ima registrirane klubove u kojima se aktivno trenira i nastupa u ligaškim natjecanjima. Naglasio je kako će 2005. Hrvatska po prvi put biti domaćin Europskog prvenstva za slijepe i slabovidne, a koje će se najvjerojatnije održati u Rijeci. S obzirom da je to veliki izazov, Raškaj je pozvao sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u organizaciji tog natjecanja.

Uz predsjednika Mesića je bio tajnik Predsjednika za društvena i humanitarna pitanja Siniša Jagodić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara