Predsjednik Mesić primio zlatne rukometaše

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas svjetske prvake hrvatsku rukometnu reprezentaciju, čestitavši joj na podvigu koji su ostvarili u Portugalu.

´Ponosni smo na vas jer ste postigli uspjeh kojim bi se dičile i zemlje puno veće od naše. Igrali ste hrabro i mudro, i što je najvažnije bili ste uporni i ustrajni do kraja i vjerovali ste u sebe, što je važna odlika, ne samo u sportu, već i u životu uopće´, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Mesić je naglasio da su hrvatski rukometaši u Portugalu prikazali dosad neviđeni stil igre, s puno mašte i brzine, te gotovo bez šablona. Takav način igre odsad će, uvjeren sam, proučavati mnogi svjetski treneri, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime igrača i stručnog vodstva zahvalio se izbornik Lino Červar, koji je kazao da su ovi igrači zaslužili sva priznanja jer su pobijedili u izuzetno jakoj konkurenciji. Zamolio je predsjednika Mesića da svojim autoritetom utječe da ovi igrači, koji su postali idoli mladima u domovini, dobiju potrebnu podršku.

´Obećajem još puno radosti s ovom generacijom sjajnih rukometaša, a veseliti bi se mogli opet poslije Olimpijskih igra u Ateni´, rekao je Červar.

Nakon toga predsjednik Mesić ispio je s ´paklenima´ šampanjac, te je na zamolbu igrača poveo legendarnu ´gusjenicu´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara