Predsjednik srpskog saveza: Sedam milijuna Srba je gledalo strašljivce, koji nisu ličili na momčad iz kvalifikacija

Tekst: Z.A.
Foto: AFP


TOMISLAV KARADŽIĆ je neposredno nakon srpskog poraza od Gane pokušavao biti konstruktivan u kritici i naglasiti kako nije sve gotovo, ali nakon prespavane noći njegova oštrica probila je na pravo mjesto.

"Previše bojažljivo smo igrali, posebno u prvom poluvremenu. Čudi me i što su igrači izjavljivali da su im noge bile teške. Nismo ličili na tim iz kvalifikacija", rekao je Karadžić i dodao kako je posebno šteta zbog toga što je Srbija pred svijetom pokazala kako nije ispunila prognoze da će biti iznenađenje SP-a:

"Više se očekivalo od nas. Ne samo u Srbiji. Procjene i u svijetu bile su da će Srbija biti iznenađenje Svjetskog prvenstva, ali to se nije dogodilo i posebno nam je žao što smo ostavili blijed dojam. Šteta, jer nas je gledalo oko šest ili sedam milijuna ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Karadžić zna da ovakva Srbija nema nekih šansi ni protiv slabijih reprezentacija, a posebno ne u srazu s onom koja je u dosadašnjem tijeku natjecanja došla do najuvjerljivije pobjede:

"Njemačka je do sada pokazala najviše na turniru, konkretna je, pokretljiva, ali teško da će ponoviti igru iz duela s Australijom (4:0), ali i da ćemo mi igrati
loše kao sinoć".

Srbi strahuju da će im se u JAR-u ponoviti situacija od prije četiri godine, kada su također nakon impresivno odrađenih kvalifikacija na SP ispraćeni kao potencijalni "dark horse". Na kraju je sve bilo crno, ali ne u prenesenom značenju; tri poraza iz isto toliko utakmica u skupini i potpuni raspad sistema (svađe unutar momčad i s medijima) nakon poraza u prvoj utakmici:

"Razgovarali smo sa svima i nemamo razloga strepiti od nekih pojdela, neće biti nikakvih strujanja. Moramo s puno pameti, rezona i strpljenja privesti ovaj turnir kraju", prenosi Blic riječi Tomislava Karadžića koji je ipak shvatio kako "nema vajde" da će Srbija nakon debakla protiv Gane nešto napraviti u JAR-u i već se okrenuo onom na što Vlatko Marković već više od desetljeća zatvara oči:

"Bez obzira na to kako se ovo završi, srpski nogomet imat će razloga okrenuti se novim zadacima, kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012., infrastrukturnim problemima i najavljenoj rekonstrukciji deset stadiona."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara