Predsjednik talijanskog nogometnog saveza prijeti prekidanjem prvenstva

PREDSJEDNIK Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) upozorio je da bi mogao prekinuti redovito igranje u talijanskim nogometnim ligama ako se nasilje na terenu i oko njega nastavi.

"Pod uzbunom smo. Spreman sam poduzeti drastične mjere kako bih zaštitio suce i dostojanstvo nogometa."- stoji u izjavi Luce Pancallija, predsjednika FIGC-a, na službenoj stranici saveza.

"Nadam se da ćemo, uz pomoć trenera, igrača i sudaca, ali i istinskih navijača i ljubitelja nogometa na stadionima, vratiti sportsku klimu i vjeru u nogomet, kako bismo izbjegli prekidanje prvenstva", nastavlja Pancalli.

Razlog ovakve reakcije predsjednika FIGC-a je sve više nasilja na i oko nogometnih događanja, zbog čega su ovog vikenda prekinute dvije utakmice u nižim talijanskim ligama, pri čemu je jedan čovjek poginuo, dok se utakmice Serie A i B uspijevaju odigravati samo zahvaljujući mnogobrojnim policajcima koji održavaju red.

Ermanno Licursi, 40-godišnji dužnosnik amaterskog kluba Sammartinesea, poginuo je nakon što je, pokušavajući razdvojiti igrače i navijače koji su počinjali međusobnu tučnjavu krajem utakmice protiv lokalnih rivala Cancallesea, dobio je udarac koji je za njega bio smrtonosan.

U Firenci, navijač Livorna trebao je 20 šavova na glavi, kad su ga navijači Fiorentine napali i brutalno pretukli uoči utakmice. U Bergamu, policija se sukobila sa stotinjak navijača Atalante dok su pokušavali napasti autobuse koji su prevozili navijače gostujuće momčadi Catanije.

Utakmica Serie D između Genzana i Normanna prekinuta je početkom drugog poluvremena, kad je linijski sudac pogođen bubnjem bačenim s tribina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara