Predsjednik Valencije: Nikad nismo prestali vjerovati u Spahiju

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

TRENER košarkaša Valencije Neven Spahija oštro je kritizirao svoje igrače nakon iznenađujućeg poraza Španjolaca kod belgijske Dexije (78:63) u prvoj utakmici kvalifikacija za ULEB-ov Eurocup.

Posebno se Spahija okomio na srpskog centra Kostu Perovića te bivšeg Cibonina košarkaša, Rawlea Marshalla.

Dok je Spahijin javni kritički istup iznenadio medije, predsjednik kluba Vicente Sola stao je u obranu trenera.

"Ispadanje iz Eurocupa imalo bi snažne posljedice i na financijsko poslovanje kluba", otkrio je Sola nastavivši:

"U trenucima afekta čovjek kaže nešto što hladne glave nikad ne bi rekao. Molim igrače da rade još više i zaborave ovaj poraz što je moguće prije, kao i da uče iz vlastitih pogrešaka. Vjerujem da u uzvratnoj utakmici sljedećeg utorka možemo spasiti Europu."

"Nikad nismo prestajali vjerovati u Spahiju. Njegov je jedini problem što ima momčad s mnogo novih i mladih košarkaša, te treba vremena da bi ih posložio."

"Što se tiče njegova javnog kritiziranja igrača, mogu reći da iskrenost smatram jednom od najvećih vrlina. Iako, mislim da takvu izjavu nikad ne bi dao hladne glave, par sati nakon utakmice. Neven ima ogromno iskustvo i uvjeren sam da sve što kaže kaže iz pozitivnih pobuda. On sam zna svoje igrače bolje od bilo koga drugog."

Sola je također kazao da je nakon poraza u Monsu najprije porazgovarao sa Spahijom u četiri oka, a potom i kolektivno s igračima.

"Istina je da je nekoliko igrača u Monsu igralo daleko ispod vlastite razine. No, dajmo im još malo vremena. Budimo strpljivi", zaključio je tolerantni predsjednik.

Dodatan problem nakon svega jest činjenica da se u Belgiji Spahiji ozlijedio srpski bek Marko Marinović, koji će zbog kombiniranih ozljeda stopala i zadnje lože pauzirati do četiri tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara