Predstavljena knjiga Vladimira Findaka ´Brže, Više, Jače´

NA PRIGODNOJ svečanosti u ´Školskoj knjizi´ u Zagrebu danas je javnosti predstavljen jedinstveni udžbenik tjelesne i zdravstvene kulture ´Brže, više, jače´ autora Vladimira Findaka.

Knjiga je namijenjena učenicima prvog razreda, ali i njihovim učiteljima te roditeljima prvoškolaca da shvate važnost tjelesnog vježbanja djece od najranije dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´To je prvi od četiriju udžbenika koje o istoj temi Findak kani tiskati u suradnji sa ´Školskom knjigom´. Ostala tri bit će namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola, a mogu reći da predstavljeni udžbenik nije mogao imati uzora u svijetu jer takvih radova u svjetskoj literaturi nema. Naime, i prof. Findak se odlučio na pisanje knjige takva sadržaja nakon što je u proteklih 30 godina objavio gotovo 40-ak znanstvenih radova i knjiga iz područja tjelesne i zdravstvene kulture´, rekao je, predstavljajući udžbenik, profesor s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu dr. Dragan Milanović.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša izrazio je zadovoljstvo što je autor za naslov knjige, ali i cijelog serijala, uzeo olimpijsko geslo ´Brže, više, jače´, jer je to moto koji ujedinjuje športaše diljem svijeta. Bivša vrhunska športašica i olimpijka, a danas liječnica specijalistica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Sanda Dubravčić-Šimunjak podsjetila je da je važno steći naviku redovite tjelovježbe u školi te da je redovito vježbanje jedan od glavnih čimbenika svake rehabilitacije odraslih osoba.

Udžbenik ´Brže, više, jače´ na 40 stranica ilustrirao je Ninoslav Kunac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara