Prekid duge tradicije, Barcelona dobija sponzora

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je prekid jedne duge tradicije vezane uz sponzorstvo kluba. Barca je godinama uporno odbijala ponude mnogih priznatih svjetskih tvrtki koje su bile spremne platiti veliki novac kako bi se njihovo ime našlo na dresu španjolskog nogometnog giganta. Kako sada stvari stoje izgleda da će ta tradicija biti prekinuta sljedeće sezone.

"Svaki dan smo sve bliže zaključivanju sponzorskog ugovora. Vjerujem da će posao biti okončan najkasnije do sredine svibnja", izjavio je u utorak Laporta.

Prema objavljenom u medijima najviše šansi da sklope "posao stoljeća" imaju organizatori Olimpijskih igara u Pekingu 2008. i katarski avioprijevoznik "Qatar Airlines".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, budući da Barca želi ojačati svoju markentinšku poziciju u Aziji vjeruje se da će Kinezi postati sponzori. U tisku se navodi kako je kineska vlada spremna izdvojiti čak 95 milijuna eura za petogodišnji sponzorski ugovor. Također, predviđeni su i bonusi za ostvarene rezultate.

Ukoliko dođe do potpisivanja ugovora Barcelona će od sljedeće sezone na svojim dresovima imati natpis koji će promovirati OI u Pekingu 2008.

(Hina) ximl yiml

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara