Prioritet nastup na OI u Torinu i EP 2008.

DVA GLAVNA cilja Hrvatskog klizačkog sveza, u uvoj godini u kojoj slavimo 130 godina organiziranog klizanja u Hrvatskoj, su nastup na Olimpijskim igrama 2006. u Torinu i dobivanje organizacije Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju 2008., izjavila je danas predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden.

Po njenim riječima jedna od najvećih prednosti Zagreba je što već 37. godinu besprijekorno organizira natjecanje u umjetničkom klizanju "Zlatnu piruetu Zagreba", ali i to što će odluka o domaćinu biti donesen na sastanku Izvršnog odbora Međunarodne klizačke federacije (ISU) u lipnju 2005. u Dubrovniku.

Morana Paliković Gruden rekla je da će na ovogodišnjoj "Zlatnoj pirueti Zagreba", koja će se od 12. do 14. studenoga održati na našem jedinom "pravom" klizalištu u Domu sportova, nastupiti mladi klizači i klizačice sa četiri kontinenta, među kojima i naši Idora Hegel, Željka Krizmanić i Helena Pozojević te Boris Martinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima dopredsjednika klizačkog saveza Zorana Kovačevića u Hrvatskoj ima sve više interesa za ovaj lijep i atraktivan sport, a Sisak, Karlovac, Vinkovci, Vukovar i Osijek mogli bi uskoro dobiti umjetna klizališta, koja su temelj organiziranog bavljenja ovim sportom. Interes za izgradnju klizališta pokazali su i gradovi uz obalu Split i Zadar, ali je najdalje otišla Rijeka čiji će stanovnici i ove zime na Korzu moći klizati na umjetnom ledu površine 20 x 30 metara.

Po mišljenju klizačkih djelatnika naša najbolja klizačica Idora Hegel, ukoliko bude zdrava, ne bi trebala imati većih poteškoća za plasman na Olimpijske igre u Torinu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara