Privedena četvorica sudionika izgreda u Dugopolju, jedan osumnjičen za pokušaj ubojstva

Privedena četvorica sudionika izgreda u Dugopolju, jedan osumnjičen za pokušaj ubojstva

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu privedene su popodne četiri osobe zbog osnovane sumnje da su sudjelovale u divljaštvu kod Dugopolja kad je nakon utakmice Hajduk - Dinamo 6. prosinca napadnuto pet osoba u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka koji je pri tomu i zapaljen, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Kriminalističkom je obradom potvrđena sumnja da je 23-godišnji J. V. sa splitskog područja počinio kažnjivo djelo pokušaja ubojstva i sudjelovanja u skupini koja je počinila kažnjivo djelo, a ostala trojica, B. L. (1983.), I. P. (1982.) i I. P. (1983.), također sa splitskog područja, za kažnjivo djelo sudjelovanja u skupini koja je počinila to kažnjivo djelo. Za ta kažnjiva djela predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jutarnji list piše kako je 23-godišnji Jakov Vlastelica otprije poznat policiji i često je privođen upravo zbog nereda izazvanim na nogometnim utakmicama. Vlastelica je predvodnik navijačke skupine iz Radunice i prošle godine mu je istražni sudac izrekao mjeru zabrane prisustvovanja utakmicama Hajduka na Poljudu

Nakon razgovora s istražnim sucem samo je Jakov Vlastelica zadržan u pritvoru.

Do sada je u kriminalističkoj obradi, doznaje se od glasnogovornice PU-a Tine Disopre, utvrđeno da je J. V. nakon nogometne utakmice u dogovoru s više osoba zapriječio promet na cesti u Dugopolju gdje su zaustavili "hyundai" zagrebačkih oznaka. Prijavljeni je tada zajedno s ostalima razbijao stakla na vozilu, a zatim kroz prozore ubacio aktiviranu signalnu raketu - bengalku. Dvojica mladića iz vozila pri tom su lakše ozlijeđena. Kriminalistička se obrada nastavlja.

Kako navodi glasnogovornica Disopra, od početka primjene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, od početka rujna ove godine, na području PU-a privedeno je 211 osoba te podnesena 191 prekršajna prijava, od kojih je riješeno 13.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara