Privedena dva hrvatska i jedan slovenski navijač

Privedena dva hrvatska i jedan slovenski navijač

NAKON utakmice stupili smo u kontakt sa ljubljanskom policijom, te smo od glasnogovornice doznali kako su do kraja utakmice privedena tri navijača, dva hrvatska i jedan slovenski.

Sva tri navijača privedena su prije početka utakmice. Prvo je priveden 26-godišnji državljanin Hrvatske koji je kod sebe imao željeznu palicu. Policija sumnja se da je hrvatski navijač palicu pripremio kako bi napao slovenske navijače.

29-godišnji slovenski državljanin također je priveden u policijsku stanicu jer je pod utjecajem alkohola remetio javni red i mir. Također zbog remećenja javnog reda i mira pod utjecajem alkohola priveden je i 20-godišnji hrvatski državljanin koji je bez ulaznice pokušao ući na stadion. Za njega je policija odredila mjeru zadržavanja u pritvoru do otriježnjenja.

Sva trojica, doznajemo iz slovenske policije, za navedene će prekršaje platiti novčanu kaznu.

Tijekom poslijepodneva na području Ljubljane i Domžala nisu zabilježeni nikakvi incidenti, odnosno nije bilo kršenja javnog reda i mira. Podsjetimo kako je večerašnja utakmica obilježena kao utakmica visokog rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusi s Bad Blue Boysima slovensku granicu prešli su oko 17 sati, a put prema Domžalama su nastavili uz jaku pratnju slovenske policije. Također uz jake mjere osiguranja navijači su ispraćeni iz Domžala, a policija je zbog sigurnosti zatvorila sve benzinske pumpe na cesti od Ljubljane prema Zagrebu, a koje se nalaze na udaljenosti od 70-ak kilometara do Ljubljane.

Iz policije doznajemo i kako slovenski granični policajci zbog sigurnosti neke navijače nisu pustili preko granice, te su ih vratili u Hrvatsku. Broj navijača koji nije pušten preko granice slovenska policija zasad nije objavila jer ih je bilo više i na više graničnih prijelaza.

Slovenski portal 24ur.com javlja i kako su trgovine u okolini stadiona danas na svoja vrata izvjesile natpis "Zatvoreno zbog utakmice". Radi li se o strahu od nereda navijača ili žele svi gledati utakmicu, procijenite sami.

Opširniji izvještaj od slovenske policije očekujemo tijekom jutra.

A.H.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara