Priznanje Larssenu za pogodak glavom

U SJEDIŠTU UEFA-e danas je objavljeno da je posebni žiri proglasio pogodak Henrika Larssona, postignt udarcem glavom na utakmici Švedska Bugarska (5:0), najljepšim u uvodnom dijelu proljetos održanog Eura 2004.

Na spomenutoj utakmic8 Larsson je postigao drugi gol za Švedsku nakon brzog kontranapada i centaršuta kojeg je crnoputi Šveđanin, bacivši se za loptom, glavom pretvorio u pogodak.

Usput rečeno Larsson je na Europskom prvenstvu u Portugalu bio uvršten i u idealnih 11 igrača Eura 2004.

Najljepši pogodak u završnom dijelu EP-a zabio je portugalski srednjak Maniche koji je postigao drugi gol za svoju momčad na utakmici s Nizozemskom (2:1) na kojoj je zatresao mrežu gotovo iz mrtvog kuta, nakon što mu je iz kornera kratko dodana lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nijemcima, koji nisu postigli dobar rezultat na Euru 2004. pripalo je priznanje za najveći broj udaraca na protivnička vrata (u prosjeku) - 10.

Za razliku od Nijemaca pobjednici Eura. Grci, upućivali su u prosjeku samo 3,5 udarca na protivnička vrata, ali su neki od njih bili fatalni za njihove rivale.

Grci su uz to imali najbolju obranu koja je primila tek 0,67 pogotka po utakmici. Englezi su, pak, dali najviše golova po utakmici, 2,5.

(Hina) xmi ymi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara