PROGLAŠENI NAJBOLJI STRIJELCI HRVATSKE u 2002.

Na prigodnoj svečanosti danas su u zagrebačkom Domu sportova proglašeni najbolji strijelci Hrvatske u svim disciplinama.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Stanko Grčić istaknuo je da streljački sport u nas ima dugu i uspješnu tradiciju te izuzetne rezultate. Hrvatski su strijelci od osamostaljenja 1992. godine osvojili više od 90 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, svjetskim kupovima i Mediteranskim igrama, a u 2002. godini 70 naših strijelaca osvojilo je na velikim natjecanjima pet pojedinačnih i pet ekipnih medalja, rekao je Grčić posebno ističući da je osvajanjem petog mjesta na Svjetskom prvenstvu Mirela Skoko-Ćelić kao prva hrvatska sportašica izborila nastup na olimpijske ige u Ateni.

Sukladno pravilniku Hrvatskog streljačkog saveza za najbolje strijelce Hrvatske u 2002. proglašeni su u disciplini puška: Snježana Pejčić iz Rijeke i Ivica Vrkić iz Rovinja. Najbolja pištoljašica je Mirela Skoko-Ćelić iz Osijeka, dok je isti naslov kod muškaraca pripao Romanu Špirelji iz Zagreba. Najbolja samostreličarka je Branka Pereglin iz Dubrave kraj Vrbovca, a samostreličar Ivan Bunjevac iz Ivanić Grada, dok je najbolji strijelac na leteće mete u 2002. godini Giovanni Cernogoraz iz Novigrada Istarskog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara